top of page
  • Marta Dušková

Park je volně přístupný od úsvitu do soumraku

Zámek Veltrusy je zavřen pro veřejnosti jako všechny ostatní zámky. Nicméně není nutné se vzdávat všech výletů. Zámecký veltruský park je otevřen.

Je to rozsáhlý krajinářský park s dančí oborou, s řadou romantických pavilonů a mostků přes Mlýnský potok, který se svým pojetím přibližuje volné krajině, kde je co objevovat.


Park nechal vybudovat třetí majitel zámku Jan Rudolf Chodek a první úpravy byly dokončeny v roce 1790. Tím se park zapsal mezi pět nejstarších v České republice a svojí rozlohou 298 hektarů patří k největším. Krajinářský park se postupem času změnil v okrasný a kombinuje hospodářské prvky s estetickými. Vedle sebe je tak možné nalézt romantické pavilony a užitková pole či pastviny.

Od roku 1802 se v oboře chová daněk skvrnitý.

A zde jsou tipy na výlety po parku. Procházka kolem obory, či objevení šesti mostů Mlýnského potoka anebo výlet napříč ostrovem. Bližší informace jsou na webu www.zamek-veltrusy.cz .

Názor redaktorky

V parku jsem byla několikrát a pokaždé jsem objevila něco, co mě zaujalo. Tak si naplánujte výlet s dětmi anebo sami. Stojí to za to, je to trochu jako procházka v lese. A něco pozitivního, co nás nabije, potřebuje v dnešní době každý z nás.

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page