top of page
  • Marta Dušková

Plavební komora Hořín získala prestižní titul Stavba roku Středočeského kraje 2022

Soutěž Stavba roku Středočeského kraje 2022 ukončila svůj 9. ročník slavnostním vyhlášením vítězů ve čtvrtek 29. září v Galerii Středočeského Kraje (GASK) v Kutné Hoře. Prestižní soutěž je vypsaná pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje.



Cenu hejtmanky Středočeského kraje osobnosti stavitelství za přínos Středočeskému kraji 2022 získal Ing. arch. MgA. David Mateásko, městský architekt města Kolín, který je zároveň předsedou Stavovského soudu České komory architektů. Cena hejtmanky Středočeského kraje za přínos Středočeskému kraji 2022 byla udělena stavbě Lávka přes Labe v Nymburce.


Prestižní ocenění Stavba roku Středočeského kraje 2022 získala Úprava ohlaví Plavební komory Hořín.


„Titul Stavba roku Středočeského kraje 2022 byl udělen za zcela výjimečné stavebně technické řešení s maximálním respektem k celému objektu zapsané technické památky. Zároveň porota ocenila unikátnost technického řešení stavby, které bylo mimořádně odvážné a vyžádalo si velmi vysoké nároky na spolupráci zadavatele, projektanta, dodavatele a památkářů.



Uchovala se zde jednak paměť místa, doklad o technické dovednosti našich předků, a zároveň se oživuje funkčnost objektu na soudobé úrovni. Zdymadlo Hořín představuje zdařilou, přitom technicky velmi náročnou rekonstrukci historické technické památky, která zároveň umožňuje její další bezpečný provoz v současnosti s pamětí její minulosti“.

Zdroj Středočeský kraj


Zvláštní cena za technickou infrastrukturu byla udělena další stavbě z mělnického regionu Rekonstrukci vodovodní shybky v Obříství.


Všechny oceněné i přihlášené stavby jsou zveřejněny na webu Stavby roku Středočeského kraje 2022 www.stavbaroku.cz.



75 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page