top of page
  • Marta Dušková

Po čtvrtečním jednání vlády dochází k mírnému rozvolnění epidemiologických opatření

Vláda na svém čtvrtečním jednání 18. března rozhodla o některých změnách v epidemiologických opatřeních, která platí až do 28. března, ale některá opatření však uvolnila.

Změny od pátku 20. března

K úpravě dochází od 20. března u návštěv pacientů ve zdravotnických zařízeních poskytujících dlouhodobou nebo následnou lůžkovou péči. Z povinnosti předložit při návštěvě negativní test na covid-19 jsou osvobozeni ti, kteří prokáží prodělání nemoci covid-19 v posledních 90 dnech nebo prokáží kompletní očkování proti nemoci, a to více než před 14 dny. Stejné pravidlo bude platit i pro výjimku z povinné karantény pro klienty zařízení sociální péče, kteří vyrazili na vycházku mimo areál.


Změny platné od pondělí 22. března

Od pondělí 22. března je možné vyrazit na výlet či sportovat na území celého okresu. Sportující lidé nemusí mít v obci roušku, pokud dodrží dvoumetrový odstup od ostatních.


Výjimku ze zákazu opustit okres mají nově rodiče pro styk se svými nezletilými dětmi nebo návštěvy osob blízkých u dětí v náhradní rodině nebo ústavní či ochranné výchově.

Od pondělí platí povinné testování i pro firmy od 10 do 49 zaměstnanců a první kolo testování musí být ukončeno do 26. března.


Ostatní dosud platná opatření platí beze změn.

Podrobné informace jsou k dispozici na webových stránkách vlády ZDE.

247 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page