top of page
  • Marta Dušková

Pojďte nahlédnout do muzea v karanténě

MĚLNÍK - Regionální muzeum Mělník v době uzavření připravilo pro zájemce malou virtuální video prezentaci, která připomene největší skvosty nacházející se v historické části stálé expozice muzea.

Stálou expozicí v historické části provádějí průvodkyně muzea Romana Vojáčková a Zuzana Kořenářová, kterým se už po návštěvnících stýská.

Historická expozice nabízí především nahlédnutí do středověkého města a část je věnována dějinám českého vinařství.


Mezi významné exponáty, na které průvodkyně ve videoprůvodci upozorní, je například gotická monstrance ze 14. století, denár kněžny Emmy či socha sv. Anny, která drží Marii s Ježíškem. Je zde vystaven i originál pískovcové sochy sv. Václava, která původně stála u cesty vedoucí k historicky nejstarší vinici na území Čech a podle legend založila vinici kněžna sv. Ludmila a při tom ji měl pomáhat její vnuk sv. Václav.

Názor redaktorky

Musím říct, že se mi po muzeu stýská. Chybí mi výstavy, vernisáže, chybí mi povídání a setkávání, chybí reportáže z kultury, které normálně píšu a fotím. Lze si jen přát brzký návrat k běžnému životu, tak jak ho známe, či jsme znali. Snad se brzy dočkáme. Snad přijde zlepšení s jarem.

Prozatím posílám všem do muzea aspoň pozdrav na dálku.

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page