top of page
  • Marta Dušková

Poutavá zpověď matky drogově závislé dcery

„Kdyby moje zpověď zachránila jen jednu jedinou rodinu, jednoho jediného člověka, mělo by to pro mě smysl. Chtěla bych, aby si děti díky tomu, co píšu, uvědomily, co cítí jejich rodiče…“.


Toto je úvod online preventivní výstavy Děti a závislost aneb Mne se to (ne)týká.

Foto výstavou provází poutavá zpověď matky drogově závislé dcery, kterou čte Valérie Zawadská.



Ve zpovědi se lidé dozvědí průběh života narkomanky a její rodiny, jak poznat osobu závislou, jak se zachovat, když rodiče zjistí, že jejich dítě bere drogy, jaké jsou možnosti v léčbě závislosti, jaké může mít následky nelegální prodej drog.


Putovní výstava měla být původně představena na nově zrekonstruovaném nádraží v Kralupech nad Vltavou. Jelikož to současná situace neumožnila, bylo natočeno toto video.


Výstavu Děti a závislost, aneb Mne se to (ne)týká zrealizoval TÝM pro mládež Brno – venkov a společnost Podané ruce. Cílem výstavy bylo především zamyslet se nad touto problematikou a vyvarovat se podobných životních omylů.



Názor redaktorky

Bohudík nemám tyto zkušenosti a ani jsem se nikdy ve svém okolí s drogově závislým nesetkala, přesto jsem si poslechla celou výpověď a běhal mi mráz po zádech. Jako matka tří dospělých dětí a čtyř vnoučat se umím do pocitů matky vžít a prožít to.

Jsem ráda, že jsem to nikdy neprožila na živo.

67 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page