top of page
  • Marta Dušková

Poznávací hra pro celou rodinu odstartuje v sobotu ráno

MĚLNÍK - Mělnické kulturní centrum připomene v sobotu 19. září aktuální téma sv. Ludmily rodinnou hrou s názvem Po stopách svaté Ludmily. Rodinná hra začíná i končí v Turistickém informačním centru v ulici Legionářů, kde si hráči mohou vyzvednou herní plánek v době od 9 do 17 hodin.

Do poznávací hry pro celou rodinu se zapojí vedle informačního centra i další pobočky Mělnického kulturního centra. V Masarykově kulturním domě budou vystaveny návrhy soch sv. Ludmily a uskuteční se zde v 11.00 a v 15.00 hodin komentované prohlídky.


Dalším stanovištěm sobotní hry bude i galerie Ve Věži, kde si mohou návštěvníci vyrobit placku s motivem sv. Ludmily.

Po objevení devíti stanovišť, které jsou spojené se sv. Ludmilou, sestaví hráči tajenku a po odevzdání obdrží tematickou odměnu.


Kromě běžně přístupných míst, jako je chrám sv. Petra a Pavla nebo galerie ve Věži, je možné v průběhu dne zavítat například do zákulisí Masarykova kulturního domu, vystoupat ke zvonům Evangelického kostela, navštívit za zvýhodněné vstupné výstavu Imaginárium v Regionálním muzeu či navštívit historickou budovu mělnické radnice. Radnice čp. 1 je jednou z nejstarších staveb ve městě, tvoří dominantu východní strany náměstí a patří k nejcennějším památkám města Mělník.


Budova radnice prošla složitých vývojem a dodnes jsou patrné prvky různých stavebních slohů, od gotiky přes renesanci, baroko a ranný klasicismus. Novodobá architektonicky kvalitní přestavba se uskutečnila ve 40. letech 20. století. Radnice ukrývá cenné interiéry a mělnický poklad – pozdně gotickou monstranci.

28 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page