top of page
  • Marta Dušková

Pozvánka do virtuální dílničky Jitky Králové

MĚLNÍK - Regionální muzeum Mělník nezapomíná na své návštěvníky ani po uzavření muzea a snaží se být ve spojení aspoň virtuálně.

Muzejní edukátorka Jitka Králová připravuje během roku dílničky pro děti i pedagogy a při nich seznamuje s tradičními i netradičními výrobními postupy při společném tvoření.

V současné době není společné tvoření možné přímo v muzeu, a tak Jitka Králová připravila virtuální dílničku neboli pracovku. Retro talisman chobotnička z vlny byl oblíbený počátkem 80. let 20. století a už vloni si děti při vánočních projektech tvorbu chobotniček mohly vyzkoušet. Pro domácí tvoření s dětmi posílá Jitka všem fotonávod na tento talisman. Stačí jen doma najít stará klubíčka z vlny, připravit si pravítko, nůžky, knoflíky či jiné ozdůbky.

Než se zase vrátí čas společného tvoření v muzeu, můžete si vytvořit chobotničku – kamarádku do karantény doma a fotografii svého tvoření poslat do muzea.

Názor redaktorky

Přiznávám, že dílničky Jitky Králové jsem párkrát navštívila a koukala a fotila. Těším se, až zase budou. Jitka to opravdu umí nejen s dětmi.




11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page