top of page
  • Marta Dušková

Pozvánka na výstavu z volného cyklu aneb minulost a současnost profesionálních divadelních scén

Společenský dům Neratovice zve na výstavu Středočeská profesionální divadla: Mladoboleslavské „národní“. Volný cyklus výstav, které mapují minulost i současnost předních profesionálních divadel kraje, je tentokrát věnován Městskému divadlu v Mladé Boleslavi.

Výstavě patří vstupní hala a 1. patro Společenského domu Neratovice a expozici je možné shlédnout do 31. července.


Městské divadlo v Mladé Boleslavi sídlí v jedné z nejkrásnějších divadelních budov v Evropě, má zajímavou uměleckou minulost a nezaostává ani v současnosti. Může se například pochlubit čtyřmi cenami Thálie.

Počátky divadelní činnosti v Mladé Boleslavi spadají do 40. let 19 století. V roce 1945 se divadlo stalo Městským oblastním a svou činnost zahájil první profesionální sbor. Na prknech v tomto divadle začínala celá řada umělců, mezi nimi slavná jména jako Martin Růžek, Luděk Munzar, Raoul Schránil a spoustu dalších, jako hosté zde vystupovali například Vlasta Burian, Karel Höger…


Divadlo má pozoruhodnou minulost, o jehož podrobné historii až do současnosti je možné získat informace O divadle | Městské divadlo Mladá Boleslav (mdmb.cz).

4 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page