top of page
  • Marta Dušková

Projekt Milostivé léto již odstartoval a s ním jedinečná možnost osvobodit se od dluhů

Ve čtvrtek 28. října odstartoval projekt Milostivé léto, akce vyhlášená státem, která umožní lidem zbavit se vysokých exekučních poplatků, sankcí a úroků. Právě ty navýšily původní dluh natolik, že komplikují lidem splácení. Právě teď přichází jedinečná možnost dluhů se zbavit a zase normálně žít.


Zdroj: Právo

Dluhová amnestie potrvá tři měsíce do 28. ledna 2022 a základní informace k tomuto projektu jsou prezentovány v článku na Kanál eM, který byl zveřejněn v polovině října Trápí vás dluhy? Právě přichází „milostivé léto“ (kanalem.com). V rámci projektu postačí zaplatit původní dluh a poplatek 908 korun.


Akci podporuje i Středočeský kraj a snaží se šířit informovanost mezi veřejnost.

Pracovníci Odboru sociálních věcí Krajského úřadu už v září s předstihem rozeslali informace o chystaném projektu na všechny obce s rozšířenou působností, na jejich sociální odbory a na všechny organizace v kraji, které s předluženými klienty pracují. „Milostivé léto považujeme za skvělý projekt, který může mnoha lidem pomoci zbavit se dlouholeté zátěže v podobě nabalujících se dluhů. Pokud se rodina či jednotlivec ocitne v kolotoči dluhů a půjček, dostává se do pasti, která s sebou nese další problémy – od problémů s bydlením, přes domácí násilí až po rozvoj závislostí. Proto děkuji všem, kdo pomohou informovat dlužníky o této možnosti, která je naprosto výjimečná a zřejmě se jen tak nebude opakovat,“ uvedla hejtmanka Petra Pecková (STAN).“


Milostivé léto se týká dluhů, které mají lidé vůči veřejnoprávním institucím, tedy veřejné správě a také institucím s jakýmkoli majetkovým podílem státu, kraje či obce. Konkrétně jde třeba o dluhy na nájemném, pokuty za jízdy načerno, dluhy za dopravními podniky, za energetickou společností ČEZ, Českou televizí nebo Českým rozhlasem. Platba musí být připsána na účet exekutora v období akce, tedy od 28. října 2021 do 28. ledna 2022.

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page