top of page
  • Marta Dušková

Průjezd obcí Nová Ves byl otevřen

Slavnostní otevření průjezdu obcí Nová Ves se uskutečnilo v pondělí 28. listopadu. Informaci zveřejnil Středočeský kraj na svém facebookovém profilu:

Jde o první etapu 2 km dlouhého úseku silnice II/608, která vede od sjezdu z dálnice přes vesnici. Silnici jsme kompletně zrekonstruovali, včetně úpravy podloží. Nová je i dešťová kanalizace. Město si v rámci rekonstrukce zaplatilo i splaškovou kanalizaci. V rámci rekonstrukce byly vybudovány i nové chodníky, autobusová zastávka a osvětlení. Druhá etapa rekonstrukce (průtah Nové Ouholice) je naplánovaná na příští rok. Předpokládané dokončení je v červnu 2023. Součástí stavby je i demolice a zároveň výstavba jednoho mostu a oprava stávajícího mostu přes Bakovský potok.



Financování : rekonstrukce silnice byla financována z dotací programu IROP
Cena včetně DPH - 119 263 447 korun, z IROPu předpokládáme dotaci zhruba 85 milionů korun, obec vydala necelých 21 milionů korun včetně DPH.

Slavnostního otevření se vedle obyvatel obce zúčastnila i Hejtmanka Petra Pecková, místopředsedkyně Poslanecké sněmovny PČR Věra Kovářová · vidím, slyším, řeším, radní Petr Borecký, bývalý starosta obce a dnešní poslanec Martin Exner, který přijal pozvání současným starostou obce Nová Ves Lukášem Jansou.

Chybí už jen pár formalit, aby byla silnice od 1. 12. 2022 prohlášená za průjezdnou.





105 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page