top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Předprázdninový Swingový večer bude patřit blues

První středa v měsíci vždy v mělnickém Masarykově kulturním domě patří k hudebním setkáním. Tentokrát to bude nejen první středa, ale i první den v červnu kdy zde vystoupí fenomenální pianista a zpěvák Tomáš Homuta!

Tomáš je velmi osobitým bluesovým pianistou, hráčem na varhany Hammond a foukací harmoniku. Dvakrát navštívil New Orleans kde slavil úspěch se svou hrou na piano a zmíněné varhany. Pravidelně vystupoval v prestižním B. B. Kings Blues Clubu s kapelou Keith Stone Band a hrál v prestižních pražských klubech. S Tomášem pravidelně dále vystupuje soulová zpěvačka Vlaďka Svobodová a saxofonista David Fárek.


Vlaďka je jednou z nejvýraznějších zpěvaček stylu rhythm & blues a soulu. Působila například jako frontmanka v jedné z nejosobitějších kapel české pop-rockové scény, skupiny Laura a její tygři. V té době se postupně začala objevovat i jako doprovodná vokalistka a svými vokály přispěla třeba k písničkám Janka Ledeckého, Ivana Hlase, Anny K. nebo i k muzikálu Dracula.


A saxofonista David Fárek je členem Hudby Hradní stráže a Policie České republiky, dvou divadelních orchestrů, několika menších „klubových“ uskupení a má rovněž bohaté zkušenosti jako bigbandový hráč. Hostuje rovněž v Big Bandu Felixe Slováčka s nímž doprovázel například muzikál „Miss Saigon“.


Toto seskupení se orientuje převážně na rhythm & bluesovou hudbu a přebírá skladby od takových interpretů, jako je např. Luckey Peterson, John Mayall, Eric Clapton, ale hraje také i více známou klasiku, jako je např. Tina Turner, Rolling Stones, Beatles.


Navíc Tomáš Homuta je už roky nejen hvězdou bluesové scény, ale rovněž duší hudebního dění zvláště ve zdejším již vyhlášeném hudebním klubu Stará Mydlárna, a rovněž pořadatelem kulturních akcí na Mělníku, kam přivedl řadu skvělých interpretů včetně mnoha zahraničních.


Takže toho 1. června od 19 hodin se můžeme těšit na skvělý večer, který určitě všechny naladí na pozitivní strunu…


Bedřich Marjanko


10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page