top of page
  • Marta Dušková

Reakce Středočeského kraje na nedostatek řidičů a výpadky spojů

Středočeský kraj zveřejnil 15. září zprávu o tom, jak reaguje na nedostatek řidičů a výpadky spojů v systému Pražské integrované dopravy. Výpadky spojů jistě zaznamenalo množství cestujících, kteří se dozvídají o výpadku většinou až v předvečer či ráno v den odjezdu.

„Vzhledem k přetrvávajícímu nedostatku řidičů a snaze maximálně snížit počet výpadků spojů v systému PID, umožnilo IDSK ve spolupráci s koordinačním dispečinkem PID přechodné opatření, které dopravcům pomůže tuto složitou situaci alespoň částečně vyřešit.


S platností od 1. září 2022 bylo povoleno pro zajištění dopravní obslužnosti v rámci systému PID využívat v rámci subdodávek pro smluvní dopravce PID vozidla a řidiče dopravců, kteří měli vozidla registrovaná a vybavená pouze pro potřeby náhradní dopravy za železniční dopravu. Na základě tohoto opatření mohou smluvní dopravci od 1. 9. 2022 na přechodnou dobu provozovat na linkách PID i vozy, které byly původně autorizovány pouze pro provoz náhradní autobusové dopravy v systému PID.

„Tímto opatřením se otevřela možnost navýšit portfolio personálu v systému Pražské integrované dopravy o cca 50 řidičů z řad malých dopravců, které si mohou smluvní dopravci najímat na zajištění svých výkonů. I nadále však pokračují další jednání, která by i přes nelehkou situaci na pracovním trhu umožnila další řešení pro stabilizaci systému PID,“ uvedl ředitel IDSK Zdeněk Šponar“.



44 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page