top of page
  • Marta Dušková

Rybí hubička růžová od Ester Nemjó

Galerie Ve Věži v Mělníku ve všech patrech bude patřit ilustacím z dětských knížek, ale i volné tvorbě obrazů, keramiky a autorským animovaným filmům výtvarnice Ester Nemjó. Výstavu s názvem Rybí hubička růžová ze stejnojmenné písně všestranné autorky „Ruka mává, horko sálá, modrá a třpytivá, oko se přivírá – rybí hubička růžová“ zahájí ve čtvrtek 15. července v 18 hodin slavnostní vernisáž. Výstavu je možné navštívit v době od 16. července do 12. září.



Výtvarnice Ester Nemjó vystudovala Ateliér filmové a televizní grafiky na UMPRUM. Věnuje se malbě obrazů, knižní ilustraci, animovanému filmu, grafice, keramice i hudbě.

Součástí výstavy je i doprovodný program. Úterý 27. července bude patřit workshopu s Ester Nemjó s názvem Jak objevit tvory v nás a uskuteční se v 10 hodin v sadech u Masarykova kulturního domu v rámci projektu Mekuc v létě nespí.


Komentovaná prohlídka výstavy s autorkou začíná v úterý 27. července ve 14 hodin v galerii Ve Věži. Na program je třeba se přihlásit do 24. července na galerie@mekuc.cz nebo na tel. 721 414 909.


Další doprovodná akce se uskuteční v neděli 8. září v galerii v 17 hodin. Komentovaná prohlídka výstavy bude tentokrát v gesci lektorky Silvie Belis. Na program je třeba se předem přihlásit (do 5. 9.) na galerie@mekuc.cz nebo na tel. 721 414 909.

Po celou dobu výstavy je pro děti připraven kreativní set na výrobu masek s motivy postaviček z výstavy.


Zde je možné shlédnout experimentální video z dílny výtvarnice Ester Nemjó Vodní rostliny.



12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page