top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Rychlé zpravodajství z Mělníka

Od středy bude uzavřena křižovatka u Evy, Mateřská škola Čtyřlístek bude od 1. září otevřena, město získalo dotaci na chodník v Kokořínské ulici, kuchyň v mlazické školce je hotová, oprava čeká most v Mýtní ulici a nová rubrika Jak se pokračuje na akci Kanalizace – Vehlovice.

Od středy bude uzavřena křižovatka u Evy

Už ve středu začne na Mělníku složitá dopravní situace. Kvůli stavbě II. etapy obchvatu, kterou zahajuje Ředitelství silnic a dálnic, začnou uzavírky. Vzhledem k tomu, že zároveň ve stejný den začíná nový školní rok, město se dohodlo se zhotovitelem stavby, firmou Strabag, že uzávěry budou nainstalovány až kolem poledne. To se týká křižovatky ulic Chloumecká a Řípská (křižovatka u supermarketu Eva), která bude zcela uzavřena a nebude průjezdná. Objízdná trasa povede po Bezručově ulici. Tato etapa uzavírek skončí přibližně na přelomu listopadu a prosince, kdy bude Řípská ulice znovu zprovozněna. V souvislosti s uzavírkou se mění trasa a jízdní řády autobusové linky 747, která bude začínat u vlakového nádraží, pojede na autobusové nádraží, poté ulicí Kpt. Jaroše, Fibichovou a dále po své trase. Zastávky Koupaliště, Podolí, Zádušní a Tyršova nebudou obsluhovány vůbec. (Přesný jízdní řád linky 747 naleznete na www.melnik.cz)


Mateřská škola Čtyřlístek bude od 1. září otevřena

V Mateřské škole Čtyřlístek v ulici Pod Vrchem bude do konce srpna hotová většina úprav v hlavní budově. Stavební firma tak splnila svůj slib a školka bude ve středu otevřena. Zatím zůstane uzavřen boční pavilon včetně kuchyně, kde budou rekonstrukční práce pokračovat. Strava se tak bude dovážet ze Školní jídelny Mělník ve Fügnerově ulici. Tyto práce budou hotové do konce září.


Město získalo dotaci na chodník v Kokořínské ulici

Město Mělník bylo úspěšné a získalo dotaci na chodník v Kokořínské ulici ve výši sedmi milionů. Nyní se připravuje výběrové řízení na zhotovitele.


Kuchyň v mlazické školce je hotová

V Mateřské školce Mlazice byla úspěšně dokončena oprava kuchyně.


Oprava čeká most v Mýtní ulici

Byl vybrán zhotovitel na rekonstrukci mostu přes bývalý náhon v Mýtní ulici, který je v žalostném stavu. Ve výběrovém řízení byla vybrána společnost MIKRO Rozenkranc s.r.o. s nejnižší cenovou nabídkou. Tato společnost pro město realizoval rekonstrukci mostu přes Pšovku v Chloumecké ulici. Oprava mostu a části vodního toku budou rekonstruovány za cenu zhruba 6 milionů korun.


Jak se pokračuje na akci Kanalizace - Vehlovice

V této nové rubrice budeme pravidelně upřesňovat průběh prací s výhledem na dva týdny dopředu. Přesný harmonogram na celou stavbu není možné upřesnit na konkrétní dny, proto budeme každých 14 dní informovat díky pravidelnému newsletteru.

- Práce na budování kanalizace ve Vehlovicích již začaly. Zhotovitelem jsou společnosti Zepris a.s. a VPK Suchý s.r.o.

- Vždy, když se dělníci přiblíží dalším nemovitostem, občané budou osobně osloveni technikem městského úřadu nebo přímo stavbyvedoucím.

- V tuto chvíli začali na úseku STOKA K1, na kterou navazuje STOKA K 1-1 vedoucí dále ulicí V Rokli. Zatím se jedná o málo zastavěný úsek, ulice je ovšem neprůjezdná. Jediný dům v této ulici č. p. 3148 je v tomto okamžiku již přístupný.

- Celá ulice V Rokli se dokončí jako první, aby byla schopna dopravní obslužnosti.

- V průběhu následujících dvou týdnů se předpokládá vybudování úseku v délce cca 160 bm. V této části není zástavba rodinných domů.

- Další úsek v průběhu druhé poloviny září se bude týkat domů s č. p. 1583, 1584, 3696, 3081 a 3083.

- Začátkem září potom začnou práce na budování hlavního přivaděče na ČOV. Při této stavbě nedojde k výraznému omezení nemovitostí (max. na 1 až 2 dny) a majitelé budou včas informování

- Začátkem září se spustí stavba STOKA K2 ve Vehlovské ulici, kde se naváže na již položenou kanalizaci pod silnicí I/9. Předpokládá se, že v průběhu září bude Vehlovská ulice položena na úroveň ulice U Kovárny. Tato ulice bude pro dopravu uzavřena a do Vehlovic bude přístup ulicemi Střemská a V Kroupovci. Majitelé nemovitostí budou osobně kontaktováni.

- Celá stavba postupuje rychlostí cca 50 - 80 metrů za týden.

- V souběhu se stavbou kanalizace bude stavební firma ŠNAJDR pro VKM Kladno a.s. provádět v některých úsecích obnovu vodovodu. Obě stavby proto budou vzájemně koordinovány.

36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page