top of page
  • Marta Dušková

S neratovickou knihovnou procestujete Vietnam či Irán

NERATOVICE - Městská knihovna Neratovice nabízí i přes některá omezení v září pestrý program. Ve čtvrtek 17. září v 18 hodin mohou zájemci cestovat po Vietnamu. Cestovatelská přednáška Lenky a Václava Špillarových nese název Z Hanoje do delty Mekongu. Cesta povede z Hanoje na jih do delty Mekongu a HoChiMinova města se zastávkou v krásných vietnamských horách, ve vesnicích vietnamských etnik a s největšími jeskyněmi světa Phong Nha. Přednáška zavede návštěvníky až k císařskému paláci ve městě Hue, na plovoucí trhy na ramenech řeky Mekong a mnoho dalších míst, která přednášející projeli.

Fotografie z archivu Knihovny Neratovice

Další zajímavou akcí je tvořivá dílna, kde se budou vytvářet polštářky naplněné bylinkami na provonění šatníku, či trénování paměti pro seniory. Ve středu 23. září jistě potěší beseda s cestovatelem Jiřím Sladkým o životě v současném Iránu. Děti se mohou těšit na pohádkový čtvrtek 24. září na odpolední čtení pohádky Medvídek a potopa světa. Čtení je určeno pro předškoláky a součástí je i zábavné tvoření.

Podrobný program je k dispozici na www.knihovnaneratovice.cz

Od čtvrtka 10. září je povinnost nošení roušek ve vnitřních veřejných prostorách, a tedy i v knihovně v Neratovicích. Při vstupu do prostor knihovny je nutné použít dezinfekci na ruce a dodržovat bezpečnostní rozestupy osob asi 2 metry. Od září je znovu otevřen bibliobox, který je určen pouze pro knihy vypůjčené v Městské knihovně Neratovice a není možné do něj vhazovat knižní dary. Přístup k veřejným počítačům je omezen na 30 minut a k dispozici jsou pouze dva počítače, aby bylo možné zachovat bezpečný rozestup. Je možné si předem zarezervovat studijní místo s přístupem na internet přes Wi-Fi.


Všechny vrácené knihy jsou dva dny v karanténě a poté dezinfikovány.

Dezinfikovány jsou i prostory, stoly, klávesnice a myši veřejných počítačů po každém jejich užití. U pultů jsou ochranná plexiskla.

8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page