top of page
  • Marta Dušková

SDH Mšeno získá automatický externí defibrilátor

Radní Středočeského kraje schválili nákup automatických externích defibrilátorů pro dobrovolné hasiče ze Mšena a Jesenice.


Města Mšeno a Jesenice získají pro své Sbory dobrovolných hasičů automatické externí defibrilátory (AED). Koupi přístrojů, které mohou zachránit život, dnes schválili radní.

O souhlas s nákupem dvou přístrojů AED požádala Radu kraje středočeská ZZS. Ta je následně zapůjčí městům Mšeno a Jesenice. „Naším cílem je postupné rozšiřování poskytování neodkladné první pomoci v rámci Středočeského kraje. Obě města předají přístroje svým dobrovolným hasičům, kteří tak budou moci poskytnout první pomoc okamžitě a kdekoliv,“ uvedl radní pro zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS).


Nákup automatických externích defibrilátorů slouží pro podporu včasné laické defibrilace a resuscitace v systému přednemocniční neodkladné péče ve Středočeském kraji. Přístroje přijdou dohromady na 100 000 korun.


Tuto informaci zveřejnil na svých stránkách Středočeský kraj www.kr-stredocesky.cz dne 25. listopadu.


Co je defibrilátor?

Defibrilátor je lékařský přístroj používaný k defibrilaci tedy zrušení fibrilace komor. Defibrilátor je schopný elektrickým výbojem obnovit správnou činnost srdce. Automatizované externí defibrilátory jsou určeny pro laickou veřejnost k poskytnutí neodkladné první pomoci při náhlé akutní srdeční příhodě. Přístroje vede zachránce krok po kroku celým procesem pomoci, je vybavený hlasovou nápovědou a grafikou v českém jazyce. Jasné instrukce tak umožní komukoliv i s minimálními znalostmi provést bezpečně a kvalifikovaně neodkladnou první pomoc.


9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page