top of page
  • Marta Dušková

Sebeúcta není něco, co k nám přijde samo

MĚLNÍK - Rodinné centrum Kašpárek v Mělníku připravilo cyklus zážitkových diskuzních setkání na zajímavé téma Sebeúcta. Setkání pod vedením zkušené psycholožky Lenky Ságnerové jsou zaměřena na seberozvoj a osobní poznání.

První setkání proběhlo již v září. Další setkání Sebeúcta II. se uskuteční ve čtvrtek 15. října v době od 17 až do 19 hodin. Diskuze je zaměřena na životní hodnoty a osobní rozvoj. Účastníci budou pod vedením psycholožky zkoumat zdroje ze svých rodin se zaměřením na stejnosti i odlišnosti a co každému jednotlivci přinášejí.


Další díl cyklu Sebeúcta III. je připraven na čtvrtek 19. listopadu opět od 17 do 19 hodin. Toto setkání bude věnováno zážitku zvaném „porod sebeúcty“ zahrnující téma Já, kdo jsem, co mě utváří a identifikuje, jak mohu podporovat svůj osobní růst.


Na setkáních panuje klidná a neformální atmosféra, která umožňuje rozmlouvat o velmi osobních tématech.

Zájemci se mohou přihlásit na jednotlivá setkání na e-mailu prednasky@kasparek-melnik.cz.


Názor redaktorky

Asi každý z nás ví, co je sebeúcta. Jednoduše to znamená vážit si sám sebe a mít se rád. Podle odborníků se vztah k nám samotných formuje už po narození, v našem dětství, takže prvotně nás ovlivňuje rodina. Ale učíme se něčemu celý život a formuje nás i setkávání s jinými lidmi, takže sebeúctě se můžeme podle mě naučit, jen to možná bude trvat déle než získaná sebeúcta už v dětství. Pokud máme sebeúctu k sobě, umíme mít úctu a lásku k ostatním. Sebeúcta není ovšem něco, co by k nám přišlo samo od sebe.

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page