top of page
  • Marta Dušková

Sedmý ročník závodu Hostibejcký kros odstartuje v neděli 27. června

Trasa závodu vede po vršcích Hostibejk a Lutovník. Klikatí se převážně listnatými lesy (duby, akáty,…), vyžene běžce mezi pole nebo na louku, protáhne se i kolem pískovcových skal a nabízí vyhlídky na Kralupy a okolí, za pěkného počasí i na Mělník nebo Říp. A protože ne každého uspokojí trať pod desítku, je tu možnost volby počtu okruhů. Je libo jeden, dva, tři?


Pořadatel:

TOM 3511 Vltavský paprsek a KČT Kralupy nad Vltavou


Kategorie:

Soutěží se v kategoriích mužů (M) a žen (W) na 1 až 3 okruhy, kategorie podle věku nejsou zavedeny. Podle vlastní volby si tak můžete zvolit závod od 5,6 do 16,8 km s odpovídajícím převýšením. Vedle hlavního závodu proběhne i dětský závod do 15 let v prostoru Hostibejku v délce cca 800 m. Závodníci, doprovod a pořadatelé jsou povinni respektovat platná hygienická pravidla vyhlášená Ministerstvem zdravotnictví České republiky v souvislosti s COVID-19 (hygiena, rozestupy, počty, používání prostor, nošení roušek, negativní test či jeho náhrada – podle aktuálně platných pravidel.


Terén:

Zpevněné i nezpevněné lesní cesty, minimu asfaltu, rychlé a technické pasáže, rovinky, kopce… Délka jednoho okruhu je cca 5,6 km, převýšení na kolo činí zhruba 180 m.Start a cíl: Start i cíl jsou na louce u parkoviště restaurace Hostibejk v Kralupech nad Vltavou (ZDE)


Registrace:

Registrace je možná předem prostřednictvím formuláře ZDE či na místě startu v den konání závodu. Tím, že se zaregistrujete předem, nám velmi usnadníte práci s přípravami i organizací v den závodu - prosíme, využívejte tuto možnost. V případě, že se rozhodnete změnit kategorii, dejte nám to prosím v den závodu vědět, umožníme vám to. Kapacita závodu je 80 závodníků, on-line registrace bude možná do 24. června 2021.


Občerstvení:

U cíle (tj. i průběhu do dalšího kola) bude pro závodníky připraveno pití a drobné občerstvení. Na trati občerstvovací stanice nejsou.


Časový plán:

Registrace je možná od 8:15 do 9:00. Poučení, informace k trati, vždy před startem každé „vlny“, povinná účast všech závodníků. Starty kategorií: postupně od 9:30 od nejdelších tratí. Kategorie startují hromadně, přesný rozpis startů bude na místě. Dětský závod odstartuje cca v 9:10. Vyhlášení bude probíhat co nejdříve po doběhu dané kategorie. První tři v každé kategorii obdrží diplomy, další odměny podle možností pořadatele.


Startovné:

40 Kč, členové TOM a KČT Kralupy nad Vltavou + dětský závod zdarma


19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page