top of page
  • Marta Dušková

Setkání s Kašpárkem aneb jak se žije na příměstském táboře

Setkání s Rodinným centrem Kašpárek se uskutečnilo ve středu 28. července po návratu z výletu, kdy začínalo zrovna pršet. Povídání o životě na turistickém táboře proběhlo ve vnitřních prostorách Rodinného centra Chloumek, obě centra spolu spolupracují.

Turistický příměstský tábor byl posledním táborem v měsíci červenci. Téměř polovina prázdnin je pryč a já se ptám lektorky Adély Dutkové, na co se mohou děti těšit v druhé polovině prázdnin: "Toto je první turistický tábor, který pořádáme a tím končí první prázdninová etapa. Po týdnu volna opět pokračujeme. Čekají nás tři týdny a děti se mohou těšit na sportovní týden, kde bývají hodně aktivní děti, kteří s námi jezdí již několik let, potom výletový tábor podruhé a tábor Po stopách zvířat v Chloumeckém lese".



Sedmiletá Terezka není na kašpárkovském táboře poprvé: "Jezdím na tábor každý rok. A z turistického tábora se mi nejvíc líbilo v pondělí lezení po skalách (pozn. redakce okolí Čertovy hlavy), mohli jsme lézt různě. Dnes jsme se projížděli na koních. Nejdříve jsme si museli koně připravit, vyhřebelcovat, a potom jsme se mohli svézt".


V červenci děti s Rodinným centrem Kašpárek absolvovali výletový tábor 1. a tábor na bruslích in line. "Nejvíc se mi líbil nebo ještě líbí tento turistický tábor, i když je nejnáročnější, ale z mého pohledu je nejlepší. Většina dětí je tady poprvé, takže je náročnější je zkoordinovat, ačkoliv jsou to děti starší, ale nejsme někdy schopni odhadnout, jaká bude jejich následující reakce. Přesto je asi nejhezčí", říká Adéla Dutková.


Na příští rok se dohodly s kolegyní Petrou Hánlovou, že turistický tábor v tomto rozsahu jako letos nebude. Bude na půl sportovní a na půl turistický. Turistický tábor měli totiž zpočátku problém naplnit, ale nakonec je přeplněný a účast je 31 dětí. Do konce tohoto týdne čeká na děti v Litoměřicích vodní svět a v pátek Cinibulkova cesta ve Mšeně. A prázdniny se přehoupnou do druhé poloviny.

108 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page