top of page
  • Marta Dušková

Sobotní muzeum ovládla velikonoční atmosféra

První dubnová sobota patřila v Regionálním muzeu Mělník 15. ročníku akce Velikonoční jarmark. Všechny prostory muzea, dá se říct od sklepa až po půdu, byly zaplněny stánky nejen s velikonočními dekoracemi a nabídka byla opravdu pestrá.

Muzeem proudily desítky lidí a na tradičním jarmarku obdivovali spoustu zboží, které nabízelo více než padesát jarmarečníků. Nabídce vládly především velikonoční dekorace v podobě kraslic, svíček s velikonočním motivem, krásných dekorací ze slámy. Nechyběly ani krásné bižuterní šperky, krásné kabelky, které byly ruční prací a tedy originální, originální ručně vyráběná mýdla, hračky pro děti, mezi nimi i zboží z chráněné dílny Nebužely, která se zúčastňuje většinou všech jarmarků v muzeu a nabízí opravdu krásné maličkosti, které až udiví svým perfektním zpracováním. Nákup pak má ještě další rozměr, pomáhá a přináší radost nejen nakupujícím.

V nabídce u některých stánků byl domácí med či zdobené velikonoční perníčky. Desítky a desítky druhů krásného zboží a výrobků ani nelze vyjmenovat.


Děti si užívaly kreativní a tvůrčí dílničky. Někde se malovaly kraslice, vyráběly zajíčci či velikonoční přání anebo pletly pomlázky.


Ve všech prostorách muzea vládla velikonoční atmosféra, která ohlašovala, že Velikonoce jsou tady za pár dní.



42 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page