top of page
  • Marta Dušková

Soutěžní projekt Objev krásu starých časů už má vítěze

Výstava výtvarných prací žáků Základní školy Jaroslava Seiferta s názvem Objev krásu starých časů aneb jak vidí mělničtí školáci naše muzeum byla zveřejněna se všemi dílky dětí ve třech galeriích na Kanálu eM koncem ledna ZDE.


Soutěžní projekt vznikl ve spolupráci Regionálního muzea Mělník, Základní školy Jaroslava Seiferta Mělník a MAS Vyhlídek a původně měla tato výstava zpříjemnit mrazivé lednové dny ve vstupních prostorách muzea. Vzhledem k současné situaci bylo přistoupeno vystavení prací dětí v online prostoru na muzejních sociálních sítích a webu www.muzeum-melnik.cz, kde je možné výstavu shlédnout doposud.


Cílem projektu bylo vzbudit v žácích zájem o regionální dědictví našich předků. Malí výtvarníci tvořili díla technikou kresby tužky, používali temperu, vodové barvy či pastely a vytvořili pět desítek prací s náměty dobových vozítek, houpadel, panenek nebo vláčků. Inspirací jim byla návštěva muzejní expozice historických kočárků a hraček z doby, kdy to bylo ještě možné.


Projekt byl soutěžní a pěkné ceny už byly předány nejen vítězům s nejkrásnějšími výtvory, ale ceny obdržely i ostatní účastníci. Na úvodní fotce z archivu muzea jsou vítězové i svými krásnými dílky.



8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page