top of page
  • Marta Dušková

Soutěžní přehlídka České ceny za architekturu tentokrát v Mělníku

Česká cena za architekturu je soutěžní přehlídka vyhlašovaná každý rok Českou komorou architektů. Letos byl vyhlášen již 6. ročník soutěžní přehlídky, která je otevřena architektonickým realizacím postaveným na území České republiky za posledních pět let.

V rámci Dne architektury bude v Mělníku na náměstí Karla IV. ve výstavním sále Obchodního domu instalována soutěžní přehlídka letošního ročníku České ceny za architekturu. Přehlídku zahájí vernisáž ve středu 6. října v 17 hodin. Celkem bude vystaveno 35 nominovaných děl, z nichž budou následně vybráni držitelé hlavní ceny. Soutěžní přehlídku je možné shlédnout do čtvrtku 11. listopadu.


O výsledcích soutěže rozhoduje mezinárodní odborná porota, která již vybrala užší okruh nominovaných děl, nyní vystavených v Mělníku. Z tohoto počtu bude vybráno zhruba 5 až 10 prací, které obdrží čestné označení Finalista ČCA a po té bude zvolen držitel hlavní ceny.


Třicítku finalistů prestižní ceny a aktuální špičkovou architekturu je možné si prohlédnout ZDE. Do soutěže v letošním roce bylo přihlášeno celkem 170 staveb. Absolutní vítěz bude vyhlášen na galavečeru ve Fóru Karlín.


256 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page