top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Spolana navázala spolupráci s chemickou školou v Neratovicích

Spolana navázala novou spolupráci se Střední odbornou školou a Středním odborným učilištěm v Neratovicích. Zástupci společnosti a ředitelka školy věří, že se tímto spojením podaří zatraktivnit chemické obory, které se otevřou pro příští školní rok. Spolana také bude pro nové uchazeče nabízet jako motivaci ke studiu výhodné stipendijní programy.

„Ve spolupráci s chemickou školou se budeme snažit přilákat více mladých lidí k chemickým oborům. Právě stipendijní programy využijeme jako motivační prostředky, díky kterým můžeme studenty těchto oborů podpořit a nalézt mezi nimi i nové talenty,“ popisuje Piotr Kearney, jednatel Spolany, a dodává: „Věřím, že se díky prospěchovému stipendiu podaří dlouhodobě zvyšovat motivaci studentů k lepším výsledkům a větší odpovědnosti. Studenti mohou pak získané znalosti z hodin využít v reálném životě i v praxi, a to ku prospěchu svému i celé společnosti.“

Chemické obory se tak po mnoha letech vracejí zpět do Neratovic. Škola bude uchazečům nabízet například studium analýzy potravin, počítačových sítí nebo obor chemik operátor. „Díky sloučení s kralupským učilištěm, kdy chemie přechází zpět do Neratovic, se mi podařilo zajistit významnou spolupráci se Spolanou a zatraktivnit obory, které se otevřou pro školní rok 2023 až 2024. Věřím, že bonus v podobě stipendijního programu povede k větší atraktivitě mezi žáky základních škol a ke zvýšení zájmu vybrat si ke studiu právě tyto obory. Zatím si netroufám odhadnout, jak velký o ně bude zájem," uvedla ředitelka chemické školy Marcela Hrejsová.


Spolana bude pro nové studenty nabízet hned několik druhů stipendijních programů. Po nástupu do 1. ročníku může žák získat jednorázový náborový příspěvek ve výši 2 000 Kč. Za každé pololetí budou mít ti úspěšní také nárok na stipendium. Pokud jejich studijní průměr bude do 1,5, získají 1 000 Kč, dále pak 800 Kč za průměr do 2,0 a nakonec 500 Kč za průměr 2,5. Kromě toho poskytne Spolana studentům pří úspěšném složení maturitní zkoušky cílovou odměnu ve výši 1 000 Kč. Ti, kteří budou mít zájem, budou moci svoji praxi konat přímo v areálu společnosti a podle personální situace nabídne Spolana studentům po ukončení studia přednostně pracovní uplatnění.


Spolana se tak spoluprací s chemickou školou v Neratovicích přidává ke své mateřské skupině ORLEN Unipetrol, která již dlouhodobě podporuje vzdělávání v České republice. Ta mimo jiné úzce spolupracuje s řadou středních škol na Mostecku a umožňuje studium v Univerzitním centru Vysoké školy chemicko-technologické, které sídlí přímo v litvínovském závodě. Nadace ORLEN Unipetrol kromě toho finančně podporuje úspěšné středoškolské a vysokoškolské studenty i jejich pedagogy a pro základní školy realizuje výukové projekty a poskytuje financování nákupu potřebného vybavení.


Pavel Kaidl, tiskový mluvčí

11 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page