top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Sportovní kalendář „Jdi do toho“ se dočkal slavnostního uvedení

I přes veškeré komplikace, které doprovázely nejen samotnou tvorbu kalendáře, ale nakonec i slavnostní křest, který se musel přesunout, se podařilo minulý týden představit nový mělnický sportovní kalendář s názvem „Jdi do toho“ na rok 2022.

Po Bezpečném Mělníku, který byl určen pro rok 2020, jde o další projekt fotografa Tomáše Lorenze. Tentokrát se ovšem ve velkoformátovém kalendáři najdou místní sportovní kluby. Dechberoucí snímky, akční fotografie, to je především to, co spojuje práci mělnického fotografa.

Tomáš Lorenz má kolem sebe skvělé lidi a pevně věřil, že se mu kalendář na příští rok podaří dokončit, i když mu koronavirus několik měsíců házel klacky pod nohy. Záměrem tohoto kalendáře je ukázat talentované mělnické sportovce, kteří představují vzory motivující k aktivnímu životu. Bude sloužit především jako propagační materiál pro Středočeskou krajskou organizaci České unie sportu. „Přípravě a realizaci jsem věnoval celý rok a rád bych poděkoval za spolupráci nejen všem účastníkům, kteří se na tvorbě podíleli, ale i těm, kteří vzniku kalendáře pomáhali ze zákulisí jako třeba můj backstage fotograf Martin Moták,“ říká Tomáš Lorenz.


Velké díky patří již zmíněné ČUS jako hlavnímu sponzorovi a zároveň jejich předsedovi Pavlu Sukovi. Kalendář měl ovšem i mnoho dalších sponzorů, bez nichž by také nemohl vzniknout, například Tisk64, který na své náklady vytiskl velkoformátové fotografie na vernisáž, Němý Medvěd poskytl prostory a občerstvení a Petr „Raist“ Šťastný se přičinil parádní grafikou.

A kde vůbec vznikl ten nápad, že se do tak náročného projektu pustí? „Potřebuji pořád nějaký nový impulz. Mám rád focení v přirozeném prostředí, ne nic umělého. Nejraději mám akční záběry, což je někdy doopravdy velmi náročné. Když se konečně vhodný snímek podaří zachytit, práce nekončí. Spousty hodin pak ještě trávím s postprodukcí, tedy úpravou kompozice a expozice snímků, kolorováním fotky a retuší, aby vypadala tak jak jsem si ji vysnil,“ dodává Tomáš Lorenz.


Foto: Martin Moták, Tomáš Lorenz, Němý Medvěd

99 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page