top of page
  • Marta Dušková

Stýská se vám po kině?

DOKSY - Kino Máj Doksy zahájilo on-line projekt Moje kino LIVE ve čtvrtek 5. listopadu promítáním prvního filmu německého dramatu Nic ve zlým.

Vstupenky na další představení je možné zakoupit nejpozději hodinu před začátkem projekce, tedy nejpozději v 18 hodin na adrese http://www.mujbijak.cz/klient-3317/kino-481. Nejpozději 30 minut před začátkem představení přijde e-mail s odkazem na stream. Promítání se odehrávají v jeden konkrétní čas, a kromě projekce samotné je k dispozici půl hodiny před filmem a půl hodiny po filmu chat, kde je možnost si popovídat s ostatními diváky.


Zakoupením vstupenky podpoříte kino, které se díky koronavirové pandemii po uzavření všech kin dostalo do složité finanční situace. A zároveň si užijete z obýváku některý z hodnotných filmů v rámci tohoto projektu. Informace jsou k dispozici na https://www.facebook.com/KinoMaj/ .

Něco málo z historie kina. Kino Máj se nachází ve městě Doksy v okrese Česká Lípa a jeho budova je architektonicky významnou stavbou moderní architektury navrženou jedním z neuznávanějších českých architektů Karlem Hubáčkem. Projekt a realizace stavby proběhl v letech 1957-1963. Po architektonické stránce bylo kino ve své době špičkovým moderním zařízením. Karel Hubáček se svými spolupracovníky vytvořil projekt víceúčelové budovy, kde se kromě jednoho kinosálu a technického zázemí nacházela v patře i kavárna. Architekt Hubáček je i autorem budovy vysílače Ještěd, za kterou získal v roce 1969 Perretovu cenu od Mezinárodní unie architektů.

7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page