top of page
  • Marta Dušková

Středočeský kraj posiluje komunikaci v oblasti očkování proti Covid-19 a spouští speciální web

Nový informační web www.ockovani.kr-stredocesky.cz je určen především obyvatelům Středočeského kraje. Zde jsou zveřejněny informace o podmínkách a očkování v kraji, odpovědi na základní otázky, seznam očkovacích míst a užitečné kontakty. Část je věnovaná statistikám z oblasti očkování.


Snad k žádnému tématu se v poslední době neobjevilo tolik dezinformací jako právě k onemocnění Covid-19 a očkování proti němu.


„Považujeme za naprosto zásadní vyvracet mýty a lži, které mohou negativně ovlivnit ochotu občanů se chránit očkováním. Proto jsme se rozhodli vytvořit seriál videí, který se s pomocí odborníků pokusí vyvrátit ty nejzásadnější,“ říká hejtmanka Pecková.


První z videí z nového seriálu bojujícího proti dezinformacím v oblasti očkování již kraj zveřejnil na svém informačním kanálu.

Dosud je připraveno deset dílů seriálu, které budou zveřejňovány každý týden. Celkové náklady na připravených deset dílů jsou 82 390 Kč bez DPH.


Občané kraje si mohou nechat poradit s registrací na očkování na nové telefonní lince 800 124 111, která byla uvedena do provozu díky partnerství se společností Chytrá péče. Pro dotazy je možné využít i emailovou adresu covid@kr-s.cz.


Dále přináší informace o aktuální situaci v kraji každý druhý pátek tisková konference, kterou je možné sledovat na facebooku kraje.

30 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page