top of page
  • Marta Dušková

Týden duševního zdraví 2020 byl zahájen

MĚLNÍK - Mělnické kulturní centrum pořádá v pondělí 14. září od 17 hodin přednášku s názvem Neurobiologie deprese uznávaného psychiatra a vysokoškolského pedagoga, ředitele Národního ústavu duševního zdraví Cyrila Höschla.

Přednáška vysvětlí rizikové a spouštěcí faktory a seznámí zájemce s významem naučené bezmocnosti, neuroticismu, hormonálních regulací při rozvoji deprese a principy léčby.

Přednáška probíhá v rámci Týdne duševního zdraví 2020, jejichž jubilejní 25. ročník se uskuteční v období od 10. září do 16. října a letos se pořádá vzhledem ke špatné epidemiologické situaci v omezeném rozsahu bez větších akcích.


Lidé se tématu duševního onemocnění bojí, vyhýbají se mu a z neznalosti mají spoustu předsudků a představ, které se míjí s realitou. To samo o sobě znepříjemňuje život nemocných, a často vede k dalším jejich hospitalizacím. Nemocní jsou stigmatizováni. Změně napomůže jedině otevřená diskuse a osvěta.


Pořadatelé akce jsou Fokus Praha, z. ú, Centrum Střední Čechy, Komunitní tým Mělník v rámci Týdne duševního zdraví 2020.

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page