top of page
  • Marta Dušková

Tajemství zámku bylo za potlesku plného sálu odhaleno v úterý večer

Nové divadlo Mělník uvedlo v úterý 15. listopadu premiéru nové autorské hry s názvem Tajemství zámku Scheiβburgů. V divadelním sále Masarykova kulturního domu v Mělníku, který byl plný diváků, rozehrál na jevišti soubor trochu ztřeštěnou komedii.

Autorskou hru režíroval Martin Beníšek, napsal a složil hudbu Radek Šlangal. Dále se na tvorbě divadelního představení podíleli Adéla Líbalová (choreografie), Milada Hluštíková (kostýmy), Ivan Neubauer (scéna) a Jaroslav Matějka (zvuk).

Osoby a obsazení:

Jan Havliš Miloň Xénius Bartoloměj von Scheiβburg - Pavel Syrový Moritz Parkur Tibérius Benzen von Scheiβburg - Radek Šlangal Barunka - Terezie Vránová Babička - Pavel Roboch Mariana von Scheiβburg - Adéla Líbalová Sára von Scheiβburg - Renata Šimáková Myslivec - Lukáš Novák/Martin Vávra Alfréd - Martin Beníšek Hraběnka von Scheiβburg - Milada Hluštíková Hrabě von Scheiβburg - Ivan Neubauer/Laco Matlák

Slovo redaktorky

My s mužem jsme si večer moc užili a pobavili jsme se. A nepochybuji o tom, že premiéra se líbila všem přítomným divákům, kteří oceňovali výkony během představení potleskem. A já tleskám opět i dnes na dálku. Vše bylo velmi vyvážené, herecké i pěvecké výkony, úžasný text i s politickými narážkami, výborná režie a choreografie. Možná jsem na někoho či na něco zapomněla, prostě tleskám všem a děkuji za úžasný zážitek. Ovšem já nejsem divadelní kritik, ale za 40 let máme s mužem za sebou stovky divadelních představení, posledních 10 let máme divadlo i v rodině prostřednictvím divadelní režisérky, tak mám možná trochu zkušeností a mám s čím porovnávat. Hodnocení jsem ale v plánu vůbec neměla, jen jsem počítala, že napíšu článek o premiéře. Ovšem zhodnotit toto báječné představení nebylo vůbec těžké. Bavili jsme se po celou dobu a v představení nebyla žádná hluchá místa. Pokud jste premiéru nestihli, ohlídejte si reprízy, představení rozhodně za shlédnutí stojí.

Dnes najdete u článku fotografie ve dvou galeriích. Měla jsem možnost fotit i v zákulisí před premiérou, takže v jedné galerii jsou fotografie po premiéře a ve druhé před premiérou.


Jak vznikala tato autorská komedie, je zveřejněno v článku zde Příspěvek | Kanál eM (kanalem.com), kde je možné se dozvědět, co všechno předcházelo úterní premiéře.




173 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page