top of page
  • Marta Dušková

Tradiční Tříkrálový průvod projde Nelahozevsí v neděli

Tříkrálový průvod obcí Nelahozeves se uskuteční v neděli 9. ledna od 12 hodin. Tři králové s Marií, Josefem a Anděly putují z Nazareta, v tomto případě je to kaplička sv. Jána ve 12 hodin, přes hory – Boží muka u dolního resortu ve 12.30 hodin na sčítání lidu do města Betléma – Infocentrum ve 13.20 hodin. Všude je bohužel plno, a tak pokračují z hostince za brány města do chléva (Pod strání – Rybníčky 15.10 hodin).



Pěvecké uskupení Období sboru doprovází průvod jako divadelní a hudební doprovod. V rolích Marie, Josefa a Andělů vystupují herci souboru Ochotníci Nelahozeves.


V průvodu nebude chybět ani řada dalších postav, která patří k vesnickému životu. V čele průvodu je Kecal, který vystupuje jako vypravěč a průvodce.


Na průvod je možné se podívat na jednotlivých zastávkách a přispět do kasičky třem králům nebo se do průvodu přidat a vydat se na procházku obcí.


Na Rybníčkách je připraven pro účastníky horký nápoj, je možné si upéct buřty a seznámit se s možným využitým této lokality v budoucnosti.


Průvod pořádá Tříkrálová sbírka Charity České republiky a obec Nelahozeves.

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page