top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Týdenní zpravodajství z města Mělníka


Zákaz koupání v městských kašnách

V kašnách ve městě je zákaz koupání. Voda je v nich chemicky ošetřena. Není možné v této vodě koupat ani domácí mazlíčky. Prosíme zároveň všechny občany, aby do kašen neházeli kameny, ani jiné předměty. Především, žádáme, rodiče, aby dohlédli na své potomky. Děkujeme za pochopení.

V mlazické školce probíhá rekonstrukce kuchyně

V Mateřské škole Mlazice probíhá rekonstrukce kuchyně. Práce již byly zahájeny a potrvají do konce srpna letošního roku. Celková cena rekonstrukce činí 449.513,79 včetně DPH. Zároveň začaly práce na rekonstrukci školky Čtyřlístek v ulici Pod Vrchem.


Radní schválili zhotovitele pro polopodzemní kontejnerová stání

Rada města schválila výběr zhotovitele pro vybudování šesti polopodzemních kontejnerových stání. Postaví je mělnická firma Šnajdr. Kontejnery se budou realizovat na šesti místech po celém městě, a to v ulici Pražská u tenisových kurtů, v Pivovarské naproti bytovému domu 3179, v ulici Kosmonautů na parkovišti nad Bezručovou, ve Vlasákově v místě stávajících kontejnerů, na Sídlišti Slovany v místě stávajících kontejnerů a nad MŠ Slovany a poslední v Zádušní naproti bytovému domu 2925. Celková nabídka včetně DPH je 5.201.550,02 Kč.


Hasiči ve Vehlovicích dostanou nový kotel

Město Mělník si váží práce sborů dobrovolných hasičů, proto se snaží vylepšovat jejich pracovní podmínky. V požární zbrojnici ve Vehlovicích bude provedena výměna kotle na vytápění včetně jeho instalace. Celková cena je 154.472 Kč včetně DPH. Celá akce proběhne do konce září letošního roku.


Ve vile Karola se začalo pracovat

Stavební práce na opravě vily Karola začaly, provádí je stavební společnost Guttenberg za 8,5 milionu korun. Celá rekonstrukce probíhá v těsné spolupráci s vedením ZUŠ Mělník, pro jejichž potřeby se vila upravuje.


Vandalové opět řádili na naučné stezce na Chloumku

Vandalové opět udeřili na naučné stezce medvídka Chloumáka. Již poněkolikáté někdo ulomil maskoty medvídky, kteří jsou na naučné stezce vedoucí od hřbitova Na ráji přes chloumecký lesík. Vyzýváme proto všechny spoluobčany, aby byli k takovému chování všímavější. Je to společný majetek nás všech a zničený je už po několikáté.


Hledá se projektant pro ulici K Mostu

Město vypisuje výběrové řízení na projektanta, který připraví projektovou dokumentaci na úpravu komunikace v ulici K Mostu. Ulice by měla plnit funkci promenádní přístupové cesty k řece a zároveň by měla být plnohodnotnou cyklotrasou, která je tudy vedena.


Ulice Na Podhoří má nové veřejné osvětlení

V ulici Na Podhoří už svítí nové osvětlení a výhledově se počítá s celkovou rekonstrukcí této ulice.


Fibichova má nové Oranžové přechody

Dva Oranžové přechody ve Fibichově ulici jsou hotové. Město získalo dotaci ve výši 120 tisíc korun od společnosti ČEZ. Slavnostní otevření se chystá v posledním červencovém týdnu.


Mgr. Milan Schweigstill, 1. místostarosta města Mělníka

570 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page