top of page
  • Obrázek autorakanalemmelnik

Unipetrol letos daroval na rozvoj dvaceti městům a obcím 2,69 milionu korun

Unipetrol, největší rafinérská a petrochemická skupina v České republice, finančně podpořil dvě desítky měst a obcí v okolí svých výrobních závodů v Záluží u Litvínova a Kralupech nad Vltavou. Finanční dary v celkové hodnotě 2,69 milionu korun poslouží k místnímu rozvoji a zkvalitnění života obyvatel. Okolní města a obce prostředky investují například do vybavení pro domov seniorů, opravy budovy mateřské školky, pořízení užitkového automobilu pro psí útulek nebo vybudování dětského hřiště.


„Pro naše spoluobčany chceme být nejen dobrým zaměstnavatelem, ale i sousedem. Každoročně proto přispíváme na projekty, které zlepšují kvalitu života v jejich bezprostředním okolí. Letos jsme podpořili částkou 2,69 milionu korun realizaci dvou desítek aktivit. Obdarovaná města a obce v okolí závodů v Záluží u Litvínova a Kralupech nad Vltavou tak mohly investovat do místního rozvoje nad rámec svých rozpočtů,“ říká Tomasz Wiatrak, generální ředitel skupiny Unipetrol, a dodává, že zdejší města a obce využijí finanční dar nejčastěji k nákupu nového vybavení pro děti i dospělé či k renovaci veřejných budov a prostranství.


Město Most nakoupilo elektrická pečovatelská lůžka včetně antidekubitních matrací a nočních stolků do Domova pro seniory. V Litvínově částka posloužila k obstarání osobního užitkového automobilu pro psí útulek. Meziboří, Lom, Horní Jiřetín, Veltrusy nebo Zlončice pořídí herní prvky pro tělovýchovné a sportovní účely, nebo vybavení na dětská hřiště. Hora Svaté Kateřiny použije finance na opravu elektroinstalace budovy mateřské školy, Mariánské Radčice k ohraničení veřejné zeleně a město Kralupy nad Vltavou postaví nové dopravní hřiště.


Skupina Unipetrol přijala společenskou odpovědnost jako jednu ze svých priorit při budování plánu udržitelného podnikání. Unipetrol přistupuje ke své činnosti etickým a odpovědným způsobem, a proto zavedl mezinárodní standardy i v oblasti firemní společenské odpovědnosti (CSR). Hlavní snahou je trvalý rozvoj skupiny a jejích vztahů s místními komunitami na poli vzdělávání, sociálních otázek a životního prostředí. V roce 2019 stouply celkové výdaje Unipetrolu na CSR aktivity o 67 % na 25,5 milionu korun.


Pavel Kaidl, tiskový mluvčí


8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page