top of page
  • Marta Dušková

Užijte si koncerty z vašeho obýváku!

Aneb když to nejde na živo. Pozvánky na živé koncerty na Kanál eM nějakou dobu nebudou. Kulturní zážitky se stěhují do obýváků, prostě k vám domů. Koncert Milli Janatkové je možné si užít prostřednictvím nedávno vydaného alba s názvem Hluboko.

Milli Janatková je mělnická rodačka, osobitá zpěvačka, skladatelka, výtvarnice a v neposlední řadě lektorka. Před nedávnem přivítala svoje nové album jemným akustickým koncertem v rotundě sv. Jiří a sv. Vojtěcha na hoře Říp. „Jsem vděčná za možnost přivítat album Hluboko na hoře Říp, za krásný zážitek, počasí, účast a podporu báječných lidí. Ráno po vítání alba jsem slzela dojetím a úlevou a všem děkuji. Jsou to momenty, které si člověk pamatuje a dávají mu sílu jít dál cestou tvorby“, prozrazuje Milli Janatková.

Ještě dávno před vydáním alba v červnu 2019 zpěvačka vyhrála s písní Buoh z projektu Hluboko Cenu nezávislé hudby The Independent Music Awards v New Yorku v kategorii World Tradicional.



„Baví mě přirozeně propojovat tvůrčí obory. Zajímá mě dobrodružné hledání a nacházení podstaty, která je společná nám všem“, sděluje zpěvačka na svých webových stránkách www.millijanatková.com.


Projekt Hluboko nejsou jen nové písně, CD, ale i obrazy a veřejné akce. Milli Janatková k projektu říká:

„Tvořím multimediální projekt. Díky zkoumání rodových kořenů objevuji dědictví našich předků, kteří nám zanechali odvahu, naději, důvěru a kulturní bohatství“.

Hluboko je hudebně – vizuální a vzdělávací projekt Milli Janatkové založený na osobitých aranžích nejstarších hudebních památek z 11. až 15. století. Součástí projektu je soubor výtvarných děl zobrazující nejstarší české architektonické památky. Projekt tematicky navazuje na předchozí rovněž multimediální projekt Mým kořenům, který získal ocenění v Čechách i v USA a byl financován městem Mělník i Státním fondem kultury ČR. Autorka projektů se dostala k tvůrčímu průzkumu podstaty české kultury přirozenou cestou zkoumáním osobních rodových kořenů.


Projekty zpěvačky vyjadřují úctu k předkům, kulturnímu dědictví a ke zdraví, podporují vědomí odpovědnosti v rámci celého světa. Navazují na bohatost tradic i přes překážky, které musel národ i jednotlivé rodiny překonat. Cílem je vzájemně se pochopit a obohacovat se. Projekt Hluboko byl tentokrát financován ze strany veřejnosti a díky podporovatelům mohl spatřit světlo světa.


Názor redaktorky

Už jsem na Kanálu eM psala, že Milli Janatkovou znám osobně a je přesně taková, jako je její tvorba, něžná, vnímavá, opravdová. CD Hluboko ještě nemám, ale pouštím si písně z jiných alb a nejvíc miluju píseň Mothers´Magic z alba Mým kořenům. Miluje ji i moje vnučka Lola, ale také říká: babi, pusť mi tu paní, víš, jak natáčela tu píseň v Indii, tu mám ráda. Je to právě Buoh z alba Hluboko.

58 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page