top of page
  • Marta Dušková

Víte, že na Mělnicku žijí bobři?

MĚLNÍK - Regionální muzeum Mělník pořádá v sobotu 30. ledna Vycházku za mělnickými bobry. Sraz je v 10 hodin na konci ulice Loděnická u protipovodňové hráze. Akce se uskuteční u příležitosti Světového dne mokřadů, který připadá na 2. února.


Vycházka po stopách mělnických bobrů, kterých není na Mělnicku málo, potrvá asi 2 hodiny a povede okolo Mlazických tůní za doprovodu Marcely Holubové, muzejní přírodovědkyně. Účastníci se dozvědí, jak se poznají bobří požerky, hrady a polohrady, a dozví se, že pro bobra není žádný silný kmen překážkou.

V případě, že napadne souvislá vrstva sněhu, akce se konat nebude.



Bobr evropský je druhý největší hlodavec na světě a váží až 30 kg. Bobří rodina sestává z rodičovského páru a jedné až tří generací potomků. Ve vrhu jsou průměrně 2-3 mláďata, která matka kojí tři měsíce. Běžně žijí 10 let. V Evropské unii jsou chráněni.


Regionální muzeum již zveřejnilo plán akcí muzea na rok 2021 a vycházka za bobry je první akcí letošního roku. Plán vzhledem ke všem epidemiologickým opatření je nutné brát s rezervou. Lze jen doufat, že většina akcí se uskuteční.

20 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page