top of page
  • Mína Hartmanová

"Sběratelé z popelnic" na sídlištích končí. Mělník pořizuje polopodzemní kontejnery

MĚLNÍK - Město Mělník uspělo v žádosti o dotaci na polopodzemní kontejnerová stání. Jedním z důvodů zřejmě může být i ochrana odpadků před nenechavými občany města, kteří si z popelnic udělali vlastní supermarket. Možná, že kdyby po sobě uklízeli a nesdíleli své sbírky s ostatními, nikomu by až tak jejich činnost nevadila.

Podle vysvětlení mělnického místostarosty Milana Schweigstilla není realizace takových polopodzemních kontejnerů zase tak jednoduchá, protože naráží na to, že v zemi je uloženo velké množství inženýrských sítí. „Proto se značná část vybraných lokalit ukázala jako nevhodná. Přeložky jednotlivých sítí by si tak vyžádaly mnohonásobně vyšší náklady,“ vysvětluje Schweigstill s tím, že se v tuto chvíli připravuje výběrové řízení na zhotovitele šesti kontejnerových stání v sídlištích.


Kontejnery budou zakopány v podzemí a ven bude koukat jen moderně vzhlížející věžička, která bude hltat odpadky Sídlišťanů. Sběratelé tak budou mít vážně smůlu.

Do podzemí se v budoucnu pak odváží jen ti, kteří zjistí, že odpadky nebude hlídat ani Pennywise.

Podle slov místostarosty budou Mělničané posílat své zbytečnosti a nepotřebnosti do podzemí už během příštího roku. Celkové výdaje na akci jsou předpokládány ve výši 5,1 milionu, přičemž dotace z Operačního programu životního prostředí 3,2 milionu korun.

15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page