top of page
  • Mína Hartmanová

V Mělníku a Neratovicích jsou zavřená hřiště a Mělník v pondělí spouští krizové linky

MĚLNICKO - Mělník uzavřel dětská hřiště, mateřské školy a z noclehárny udělal pouze celodenní pobytovou službu. Zároveň od pondělí spouští, stejně jako na jaře, vlastní krizové linky.

V Neratovicích jsou hřiště také uzavřena a na úřadě rozdávají lidem starším 70 let textilní roušky.


MĚLNÍK

Starosta Ctirad Mikeš svým nařízením uzavřel dětská hřiště a volně stojící herní prvky už ve čtvrtek. Zavřený je tak i skatepark na Podolí. Při nerespektování hrozí pokuta až ve výši 20 tisíc korun.


Všechny mateřské školy, které zřizuje město budou po dobu podzimních prázdnin v příštím týdnu uzavřeny.


Senioři, kteří nejsou klienty sociálních služeb, jako například Terénní pečovatelská služba Centra seniorů Mělník, Spokojeného domova, Maltézské pomoci, apod. a nemohou využít pomoci jiné osoby, se mohou obrátit na sociální pracovnici města Mělníka pro zařízení nákupu základních potravin, zprostředkováním dovozu stravy či vyzvednutí léků.


V rámci nákupu zajištěných městem bude (max. 2x týdně) poskytnuto:

- nákup základních potravin

- vyzvednutí léků a zdravotnických potřeb


Můžete napsat e-mail na r.trnkova@melnik.cz nebo volejte: 315 635 345

V případě, že potřebujete jakékoliv informace týkající se města Mělníka nebo městského úřadu, volejte na telefonní číslo: 606 627 270


Starosta zároveň vydal nové nařízení týkající se noclehárny. Po dobu trvání nouzového stavu v ČR bude tato sociální služba poskytována pouze jako celodenní péče. Zdejší klienti tak budou moci odejít jen v nezbytně nutných případech nebo k lékaři. Jinak už se nebudou moci do zařízení vrátit. A stejně jako všichni ostatní musí dodržovat přísná hygienická a protiepidemická opatření.


V Mělníku bylo zrušeno i pravidelné kladení věnců k příležitosti 28. října - Den vzniku samostatného československého státu.


NERATOVICE

K podobným nařízením přistoupili i v Neratovicích. Dětská hřiště jsou uzavřena, ostatní venkovní prostory - cvičiště a sportoviště naopak zůstanou veřejnosti k dispozici.


Krizový štáb města, který v Neratovicích zasedal včera, se zabýval i problémem se zajištěním ubytování u pozitivně diagnostikovaného zaměstnance Spolany, který byl odmítnut na dosavadní ubytovně. Do řešení situace byl zapojen i konzulát Slovenské republiky, ale ubytování nakonec vyřešila sama Spolana.


Na podatelnách Městského úřadu Neratovice (Kojetická 1028 a nám. Republiky 400) si mohou občané města starší 70 let a další rizikové osoby, u kterých se dá očekávat těžký průběh nemoci, vyzvednout zdarma textilní roušky s náhradními filtry (na základě předložení OP).


KRALUPY

Nákupy, rozvoz potravin a léků pro seniory je možné domluvit na telefonním čísle: 315 704 100



14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page