top of page
  • Marta Dušková

V sobotu vyjely opět rekreační vlaky a mezi nimi i Cyklohráček

Středočeský kraj zveřejnil informace o zahájení provozu rekreačních vlaků na tratích 063 a 095, kde pojedou víkendové vlaky v úseku Straškov – Zlonice a zpět.

Od soboty 17. dubna zahájil provoz Cyklohráček, Cyklobrdy, Český ráj, Kokořínský, Rakovnický rychlík a o den později i Lužickohorský rychlík.

Rovněž bude obnoven provoz Posázavské motoráčku a dalších spojů, které měly vyjet už koncem března.


Co se týká autobusové dopravy, u rekreačních a letních posilových spojů dojde k zahájení provozu od soboty 1. května.


Co je Cyklohráček?

Speciálně upravený vlak Českých drah jezdí mezi Prahou a Slaným do listopadu. Vlak je upravený pro rodiny s dětmi a jeho součástí je vagon pro kola, pro kočárky nebo vana s míčky. Pro starší děti jsou speciálně upravené stolky pro hraní různých stolních her. Pro nejmenší je připravena spousta stavebnic, vláčkové skládačky, vláčkodráha se spoustou mašinek, leporela a knížky.


Zábavný vláček jezdí letos již osmým rokem a je sestaven ze čtyř speciálně upravených vozů s hracími koutky pro děti různého věku. Od 17. dubna do 31. října jezdí vlak každou sobotu, neděli a svátky dvakrát denně z pražského hlavního nádraží do královského města Slaný po nejhezčí pražské trati, pokračuje malebným krajem kolem zříceni hradu Okoř a dále ZDE.


Bližší informace o dopravě rekreačními vlaky je možné nalézt na www.pid.cz , na www.cd.cz či na www.idos.cz.



18 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page