top of page
  • Marta Dušková

V zooparku návštěvníky nově vítají roztomilé a zvědavé surikaty či obrovské želvy

Zoopark Zelčín působí svými velkými výběhy, pěkně rozloženými stanovišti se zvířátky, se kterými je možné navázat přímý kontakt, a odpočinkovými zónami velmi svobodně a velkoryse. Je to místo zážitků, her pro děti a může to být i místo odpočinku, místo občerstvení, posezení u kávy.

Za pár měsíců od letošního jara doznal park nejen výrazných změn a stavebních úprav, ale přibyli i noví obyvatelé zooparku. Mezi novými zvířátky jsou roztomilé surikaty, jejichž nelíčená zvědavost pobaví, či obrovské želvy, které rozšířily původní obyvatele zooparku, mezi něž patří klokánci, Emu, koně, lama, miniprasátka a spoustu dalších domácích zvířátek.


Mezi zážitky, které zoopark nabízí, patří mimo jiné i venčení miniprasátka. Je třeba se však připravit na to, že hodinové venčení znamená, že prasátko venčí spíše člověka, který jde tam, kam prasátko poručí. Řídit jej není možné, ale jeho roztomilost a neustálé vrtění ocáskem, který je naprosto rovný, a ne zatočený jako u prasete domácího, vyvolává úsměv a pobavení.

Nelze ani opomenout zážitkové krmení zvířátek. Některá jsou již natolik nasycená, že ani nemají zájem, ale kozičky se dožadují pamlsků, které jsou ke koupi u pokladny zooparku či v automatech rozmístěných v parku, neustále i roztomilým skákáním na člověka, u kterého pamlsky vidí. Dokáží natolik hypnotizovat svými upřenými pohledy, že pokud jídlo dojde, každý půjde koupit další.


Zoopark je příjemné místo k životu. Děti i dospělí se vyžijí na čerstvém vzduchu, užijí si mazlení či jen pozorování zvířátek.


Zoopark Zelčín se stává příjemným relaxačním místem, které přinese duševní i tělesné nabití energií do dalších obyčejných a běžných dní.


83 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page