top of page
  • Mína Hartmanová

V říjnu se uzavře vlečka v Bezručově a čtyři přejezdy v Mělníku. Proč je člověk věčně nespokojen?

MĚLNÍK – V říjnu čeká Mělník hned několik uzavírek. Od pondělí 5. října do čtvrtka 8. října bude uzavřena ulice Čertovská. Přejezd na Kokořínské se uzavře už v pondělí 5. října kvůli nutným opravám. Bude uzavřen v pondělí od 7 do 20 hodin a potom ještě od neděle 11. října od 7 hodin do pondělí 12. října 20 hodin. Železniční přejezd v Chloumecké ulici bude uzavřen v úterý 6. října od 7 do 20 hodin a podruhé hned od středy 7. října od 17 hodin do čtvrtka 8. října do 20 hodin.

Následovat budou dva přejezdy v ulicích Na Ráji a Komenského. Přes ty neprojedete od středy 7. října od 17 hodin do čtvrtka 8. října do 20 hodin.

Od středy 14. října do pátku 16. října pak bude uzavřen přejezd přes vlečku v Bezručově ulici.

V Čertovské se plánuje výstavba inženýrských sítí a všechny přejezdy pak bude Správa železnic opravovat.


Objízdná trasa - Kokořínská ulice

Objízdná trasa je stanovena ulicemi Nádražní a Řípská a po ulici Lesní obousměrně. Pro autobusovou dopravu pak ulice Blatecká, Lhotecká a Šafaříkova obousměrně. Objížďka se bude dotýkat autobusových linek PID 474, 695 a 696.


Linky 474, 695 a 696 budou ve směru na Chloumek ze zastávky „Mělník, Blata“ odkloněny vpravo do ulice Blatecká, přes dva železniční přejezdy přímo rovně do ulice Lhotecká, vlevo do ulice Šafaříkova, vpravo II/273 (ul. Kokořínská) a dále po své pravidelné trase. Ve směru na Mělník budou ze zastávky „Mělník, Silo“ odkloněny vlevo do ulice Šafaříkova, vpravo přes dva železniční přejezdy do ulice Blatecká, vlevo II/273 (ul. Kokořínská) a dále po své pravidelné trase.


Zastávka „Mělník, Blata“ ve směru „Mělník, Aut. st.“ je přemístěna do ulice Blatecká do pravidelné zastávky vybraných spojů linky 695 ve směru od Velkého Borku.


Objízdná trasa - Bezručova ulice

Autobusové linky 464, 466, 468 a 475, které jezdí přes vlečku, obslouží všechny zastávky a pojedou objížďkou přes ulici Zádušní a kolem parku Na Svini na své trasy. Podle prvního místostarosty Milana Schweigstilla linky 349, 369, 467, 470, 471, 617 a 691 mají stanovenou objížďku přes ulice Chloumecká, Řípská a Na Malém Spořilově.

„Tyto autobusy nebudou obsluhovat zastávku Mělník, Podolí nemocnice,“ upozorňuje místostarosta.


Objízdná trasa - Čertovská ulice

Jakmile se uzavře Čertovská, bude se jezdit Nůšařskou, ulicí Legionářů, přes kruhový objezd u Mountfieldu a přes Českolipskou, a to obousměrně.


Objízdná trasa - Chloumecká ulice

Objízdná trasa je stanovena po ulici Nádražní, dále po Kokořínské a ulici Dobrovského, a to obousměrně.


Názor redaktorky

Chápu, že je potřeba opravovat silnice, mosty, železniční přejezdy a budovy. Samotnou mě taky štvou uzavírky, když se někam potřebuju dostat a zrovna v tu chvíli to nejde, ale je to daň za to, že budu možná potom jezdit po opravené silnici a neupadne mi kolo. Taky v té koloně, když čekám a popojíždím, nadávám, protože se mi to zrovna nehodí, ale nejvíc mi vadí ti věční „remcalové“ (jak se jim moderně říká hateři), kteří všechno neustále haní. Pořád dokola se objevují komentáře: „A proč zrovna tohle musíte opravit, když to není potřeba?“, „Proč raději neopravíte tuto silnici?“ zřejmě se jedná o odborníky přes silnice nebo železniční přejezdy, že si dovolují takto komentovat. Nechci se v žádném případě zastávat zákonodárců nebo vedoucích orgánů v našem státě. Sama k nim mám velké výhrady, ale přece člověk, který neustále jen vše kritizuje, nemůže být ve svém životě spokojený. Nebo snad ano?

2 450 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page