top of page
  • Marta Dušková

Varhanní půlhodina je věnována „motýlím křídlům“

Chrám sv. Petra a Pavla v Mělníku se rozezní koncertem s názvem Varhanní půlhodinka. Zájemci si mohou poslechnout majestátní zvuk varhan ve čtvrtek 16. prosince od 17 hodin v podání varhaníka Michala Hanzala.

Kostelem zazní skladby Johanna Sebastiana Bacha a Antonia Vivaldiho.


Dobrovolné vstupné bude tentokrát věnováno organizaci Debra ČR, jejímž posláním je podporovat lidi trpící nemocí motýlích křídel a jejich rodiny.


„Pod označením „nemoc motýlích křídel“ se skrývá onemocnění s názvem Epidermolysis bullosa congenita (EB). Kůže i sliznice pacientů jsou velice jemné, citlivé a lehce zranitelné. Děti s nemocí motýlích křídel si nemohou hrát jako zdraví vrstevníci. I hračka, skluzavka, hra na pískovišti mohou ublížit. Odřená kolena znamenají pro nemocné dlouhodobou léčbu a velkou bolest.


Lidé s touto nemocí mají kůži křehkou jako motýlí křídla, ale vlídný DOTEK jim neublíží. Více je může zranit naopak přehlížení, opovržení, šikana… Aby se takovému dehonestujícímu jednání co nejvíce zabránilo, realizuje DEBRA ČR spolu se svou patronkou Jitkou Čvančarovou a dalšími osobnostmi osvětovou kampaň o nemoci motýlích křídel s názvem NADOTEK. Být NADOTEK se tak stalo synonymem pomoci lidem s nemocí motýlích křídel“.



Koncert pořádá město Mělník a Římskokatolická farnost proboštství Mělník.


8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page