top of page
  • Marta Dušková

Velký Borek se umístil v soutěži o nejlepší české radniční listy

VELKÝ BOREK - V letošním roce se uskutečnil první ročník soutěže Radniční listy roku, kterou uspořádala společnost Kvalikom.


Obec Velký Borek obsadil se svým Boreckým občasníkem 1. místo v okrese Mělník a ve Středočeském kraji 5. místo v kategorii obcí do 2 tisíc obyvatel za rok 2020. Bylo porovnáváno více jak 160 periodik a soutěž byla rozdělena na jednotlivé kraje, okresy a dále na tři kategorie podle počtu obyvatel.


„Borecký občasník vychází 4x ročně a díky soutěži jsme se dozvěděli, co bychom ještě mohli vylepšit. Nově jsme zařadili jednosměrku a obohatili jsme občasník i o edukativní obsah, tentokrát Informace o vzácné květeně v Polabské černavě, kde jsme s pracovníky CHKO zorganizovali pro občany vycházku s výkladem“, sděluje starostka obce Helena Vavřínová.


Noviny připravuje starostka obce ve spolupráci s Fargo studiem a má s tím dlouholeté zkušenosti. Do voleb v roce 2018, kdy byla zvolena starostkou obce Velký Borek, pracovala 20 let na Městském úřadu Mělník jako tisková mluvčí a měla na starosti vydávání měsíčníku Mělnická radnice.


Radniční listy v soutěži byly hodnoceny podle mnoha kritérií. Vzhledem k velkému zájmu a odezvě prvního ročníku soutěže je připravován další ročník Radniční listy 2021.

Obci Velký Borek lze jen gratulovat ke krásnému umístění a to 1. místo v okrese Mělník a 5. místo ve Středočeském kraji rozhodně je.

21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page