top of page
  • Marta Dušková

Vláda prodloužila trvání nouzového stavu do 14. února

Na zasedání vlády v pátek 22. ledna bylo rozhodnuto o prodloužení nouzového stavu o další tři týdny. Všechna opatření platící v současnosti jsou platná i nadále.


Došlo k drobné úpravě v opatřeních. Nově je umožněna činnost provozoven péče o dítě do tří let věku v denním režimu. I toto opatření bude platit do 14. února.


V Česku i nadále platí omezení volného pohybu a shromažďování, zákaz nočního vycházení. Restaurace, většina obchodů a služeb zůstávají zavřena. Lyžařská střediska se dočkají otevření pravděpodobně až v polovině února.


O případném návratu 1. stupně základních škol do lavic by se mělo rozhodnout podle vývoje epidemie příští středu. Ministr zdravotnictví Blatný nicméně uvedl, že návrat do škol nebude dřív než v únoru. Závěrečné ročníky ZŠ a SŠ budou moci do škol i při 5. stupni PES.


Index protiepidemického rizika PES je dále na 73 bodech a více než týden se tak drží ve čtvrtém z pěti stupňů rizika. Popáté v řadě se ale zhoršilo reprodukční číslo, které udává, kolik lidí průměrně nakazí jeden pozitivně testovaný. Od čtvrtka vzrostlo o tři setiny na 0,86. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.


77 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page