top of page
  • Marta Dušková

Vláda mimo jiné schválila další podpůrné programy pro podnikatele

Ode dneška od úterý 19. ledna dochází k úpravě v dosud platných pravidlech.


Obchody

Otevírají se maloobchodní prodejny papírnictví, dětského oblečení a dětské obuvi.

Stejně jako u ostatního nezbytného sortimentu platí, že obchody smí prodávat jen zboží, které je uvedeno v platných pravidlech. V praxi to znamená, že obchody mohou prodávat pouze dětské oblečení či dětskou obuv.


Vzdělávání

Režim ve školách zůstává stejný jako doposud a většina dětí absolvuje online výuku. Do školy chodí jen prvňáci a druháci a děti ze speciálních škol, otevřené jsou mateřské školy. Je umožněno profesní vzdělávání a získávání odborné způsobilosti u vybraných profesí.

Vstup do zaměstnání

Je schváleno opatření, které umožní dočasně nahradit vstupní lékařskou prohlídku a prokázání vlastnictví zdravotního průkazu při vstupu do zaměstnání čestným prohlášením.


Podpůrné programy podnikatelským subjektům

Vláda se zabývala podpůrnými programy na pomoc podnikatelským subjektům, které jsou postiženy dopady koronavirové pandemie. Byl schválen dotační titul Covid – Lázně, Covid – Ubytování II, dotační titul Covid – Cestovní kancelář II a další.


Celé znění tiskové konference včetně dotačních titulů je k dispozici ZDE.


Prodloužení nouzového stavu

Nouzový stav platí do pátku 22. ledna. Ve čtvrtek vláda opět požádá Poslaneckou sněmovnu o jeho prodloužení do 21. února.

53 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page