top of page
  • Marta Dušková

Vy rozhodujete, my pomáháme

...je název grantového programu společnosti Tesco, který byl letos vyhlášen již po deváté. I letošní 9. ročník programu je věnován podpoře místního společenství prostřednictvím grantů neziskovým organizacím na realizaci projektů, které přispívají ke zlepšení kvality života.


Dobročinné projekty je možné přihlásit do neděle 2. května na www.itesco.cz/pomahame/. Vítěze v každém regionu vybírají zákazníci Tesca formou hlasování v obchodech Tesco.

Každý vítězný projekt bude podpořen grantem 30 000 Kč.


Letos se mohou do programu hlásit i organizace, jejichž činnost je negativně poznamenána současnou pandemií. Program podpoří projekty na zmírnění dopadů pandemie na komunity. Organizace mohou z grantu pořídit např. zdravotnické a hygienické pomůcky, pořádat speciální akce či workshopy.


Nadační fond Tesco rozděluje 5 040 000 Kč 270 organizacím po celém Česku na podporu projektů, které pomáhají místním komunitám. Přihlašovací fáze právě probíhá. Hlasování se uskuteční od 14. června do 11. července a poté bude následovat vyhlášení výsledků.



V roce 2021 v regionu Mělnicko byl podpořen projekt v Neratovicích s názvem Plaveme s handicapem, v Mělníku projekt s názvem Jak zachránit lidský život – Naučíme školní děti poskytovat první pomoc, další podpořený projekt byl v Liběchově Liběchovský mlýn – místo poznávání i dětských her, ve Zlosyni projekt Snoezelen – multisenzorická relaxační místnost pro klienty s Alzheimerovou chorobou a další.


Všechny podpořené projekty z roku 2021 je možné najít na mapě na stránkách projektu https://itesco.cz/pomahame/.

29 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page