top of page
  • Marta Dušková

Víte, kolik milovníků kultury navštívilo Masarykův kulturní dům za 10 let?

V Masarykově kulturním domě v Mělníku je v současné době k vidění výstava s názvem Mělník se baví… 10 let s Mekuc. Je věnována 10 letům od založení Mělnického kulturního centra a 85 let od dostavby Masarykova kulturního domu.

Výstava připomíná desetiletou činnost Mělnického kulturního centra, které bylo založeno v roce 2012. V Mělníku zajišťuje kulturní a vzdělávací služby prostřednictvím svých poboček, mezi něž patří Masarykův kulturní dům, Turistické informační centrum s mělnickým podzemím s unikátní studnou, Městská knihovna Mělník a galerie Ve Věži.


Centrum zajišťuje kulturní a společenský život města prostřednictvím kulturních zážitků nejrůznějších žánrů, ať již se jedná o žánr dramatický, hudební, výtvarný či filmové a literární umění, v podobě výstav, divadelních či filmových představení, koncertů, scénických čtení a dalších forem umění. V průběhu let se staly všechny pobočky Mekuc nejen místem propagující kulturu ve městě, ale i místem setkávání.


Procházku historií, kterou výstava představuje, je možné shlédnout do 11. ledna 2022. Expozice obsahuje fotografie z kulturních akcí i velké panely s informacemi o historii.

A ještě odpověď na úvodní otázku. Za bezmála deset let existence Mekuc navštívilo Masarykův kulturní dům téměř 180 tisíc milovníků kultury.

63 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page