top of page
  • Marta Dušková

Výstava studentských návrhů biblioboxů-art v knihovně

V Městské knihovně Mělník je od pondělí 2. srpna instalována nová výstava s názvem Mělnický bibliobox-art. Zahájení výstavy se uskutečnilo v pondělí v 17 hodin v knihovně a jedná se o prezentaci návrhů studentů různých ročníků Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, kteří zpracovávali návrhy na mělnický bibliobox-art dle jednotného zadání v rámci klauzurních prací.



Zájemci se mohou s jednotlivými modely seznámit na výstavě do středy 18. srpna.

Bibliobox, který umožní čtenářům knihovny vracet výpůjčené knihy kdykoliv bez časového omezení, Mělník zatím nemá jako jedno z mála měst v republice. Knihovna si přála, aby nebyl bibliobox-art jen sběrnou nádobou, ale i malým uměleckým dílem ve veřejném prostoru na náměstí Karla IV a oslovil nejen čtenáře, ale i turisty a náhodné kolemjdoucí.


"Náměstí Karla IV., které by v budoucnu mělo projít výraznou proměnou, je součástí cesty spojující Pražskou bránu, v níž Mělnické kulturní centrum provozuje galerii Ve Věži, a Masarykův kulturní dům, představující centrum kultury ve městě. Mezi nimi stojí nyní knihovna, která se, doufáme, stane moderním a vyhledávaným kulturně-vzdělávacím místem pro setkávání obyvatel města".

MĚLNICKÝ BIBLIOBOX-ART



Z tohoto důvodu byla ke spolupráci oslovena UMPRUM, konkrétně Ateliér designu, nábytku a interiéru.


Provozní doba knihovny o prázdninách je pondělí, středa a čtvrtek vždy od 9 do 17 hodin.


9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page