top of page
  • Marta Dušková

Výstava Řez dudkem je prodloužena

MĚLNÍK - Začátkem října byla zahájena v galerii a café Ve Věži výstava studia Upupæpop s názvem Řez dudkem. Vzhledem k uzavření všech kulturních zařízení bylo možné tuto výstavu shlédnout pouze pár dnů.

Mělnické kulturní centrum se rozhodlo výstavu prodloužit a po opětovném otevření prostoru ji bude možné navštívit až do neděle 7. února 2021.

Upupæpop je grafické studio, tiskárna a nakladatelství autorské a manželské dvojice Evy a Jakuba Horských. Eva je ilustrátorka a grafička, Jakub je grafik a tiskař, a kromě společné práce ve studiu pracují každý na svých volných projektech.

Výstava v galerii Ve Věži představuje průřez volnou tvorbou, autorské projekty a ilustrace v několika tematických celcích. Návštěvníci si mohou na výstavě prohlédnout například soubor ilustrací pro nakladatelství Běží liška, ilustrace jsou kombinací sprejové techniky a počítačové grafiky v podobě karet Černý Petr, soubor grafických koláží či 3D ilustrace v podobě ručně šitých látkových postaviček s autorským tiskem.

Studio Upupæpop se věnuje autorské tvorbě na poli grafického designu. Jejich práce jsou rozděleny na externí realizace, které jsou tvořeny na zakázku pro zadavatele, a interní realizace, kde je studio samo zadavatelem i producentem. Pod značkou studia vznikají návrhy a v tiskárně studia jsou pak vyráběny produkty z papíru, látek i netradičních materiálů. V nabídce jsou zápisníky, notesy, pohlednice, hry a také kalendáře apod. Podrobné informace naleznete na webových stránkách https://www.upupaepop.cz/.

9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page