top of page
  • Marta Dušková

Význam vody připomínají obrazy, sochy či stavby

Voda je na Mělníku velkým tématem od počátku vzniku města a v posledních dnech je slovo voda skloňována ve všech pádech. Tématem vody se zabývala putovní venkovní výstava Voda a civilizace, která byla instalována během měsíce dubna na náměstí Míru.


V dubnu proběhly zároveň dvě přednášky věnované vodě s názvem Bez vody to nepůjde a Vodní stres ve světě a v Česku. Obě přednášky je ještě možné shlédnout ze záznamu viz níže.

Dalším připraveným tématem je voda ve výtvarném umění. Mělnické kulturní centrum zve na dvě přednášky s názvem Voda ve výtvarném umění historika a teoretika umění Vladimíra Czumala, který se pokusí přiblížit na bohatém obrazovém materiálu, co o tématu vody vypovídá ve své tisícileté historii výtvarné umění. Významy vody připomínají nejen obrazy, ale i sochy a stavby.


Přednášky jsou naplánovány naživo na úterý 11. května a 25. května od 18 hodin vždy v hudebním sále Masarykova kulturního domu v Mělníku. Termíny přednášek se mohou změnit podle vývoje epidemiologické situace. Případné změny budou zveřejněny na www.mekuc.cz. Vstupenky jsou již v prodeji.


PhDr. Vladimír Czumalo, CSc. (* 1954) vystudoval obory dějiny umění a estetika na FF UK v Praze. Specializuje se na problematiku měst, architektury, fotografie a památkové péče. Přednáší na FAMU, KTF UK, FSv ČVUT, VOŠTŘ a v kursech NPÚ, MHMP a MK ČR.

24 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page