top of page
  • Marta Dušková

Web Dovolená 2021 usnadní vyhledávání informací o letním cestování

Ministerstvo zahraničních věcí spustilo nový web s názvem Dovolená 2021 ZDE, který nabízí přehledné a jednoduché informace o cestování do 14 nejnavštěvovanějších turistických zemích. Pro každou zemi existují jiná omezení a podmínky cestování a ty jsou uvedeny podle seznamu jednotlivých zemí na výše uvedeném webu. Zároveň je možné zde nalézt postup při zvláštních situacích, třeba postup v případě, že se někdo nakazí a musí do karantény.



"Motto našeho přístupu k letní sezoně je snadné a pohodlné cestování, ale zároveň cestování, které je bezpečné a předvídatelné. Covid nikam nezmizel a stále je třeba při cestách do zahraničí být ve střehu. Proto chci moc poprosit naše občany, aby se vždy před cestou do zahraničí informovali o podmínkách cestování a dodržovali všechna stanovená epidemiologická pravidla v místě dovolené ale také i při návratu do ČR,“ uvedl ministr zahraničí Jakub Kulhánek.


Od pondělí 21. června se otevře možnost pro osoby s ukončeným očkováním vrátit se z vysoce rizikových zemí do Česka bez nutnosti pětidenní izolace. Např. z Egypta tak bude možné přiletět do Česka, hned si nechat udělat PCR test a po negativním výsledku třeba už další den jít do práce.


Od pondělí se také bezmála po roční pauze budou moci do ČR opět podívat turisté např. z USA, pokud jsou naočkovaní nebo s testem (pro vstup do restaurace nebo ubytovaní). Konečně se totiž rozšíří seznam zelených států, ze kterých mohou přijíždět turisté do ČR.


Bližší podrobnosti k uvedené problematice je možné nalézt ZDE

61 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page