top of page
  • Mína Hartmanová

Wi-fi zdarma na celém autobusáku. Mělník jde s dobou

MĚLNÍK – Autobusový terminál v Mělníku už několik týdnů prochází zásadní rekonstrukcí. Hlavní budova už má konečně novou fasádu, ale ještě se do ní cestující nepodívají, i když měla být k dispozici už během září.

Pandemie koronaviru bohužel zasáhla i tady a zpožděné dodávky materiálů a objednávek se projevují na všech frontách. Nepřišly totiž vstupní dveří a pořád se čeká i na informační systémy a další komponenty potřebné k dokončení renovace. Vedení města tak slibuje, že bude budova autobusáku otevřena v první polovině října.

Kryté nástupiště je již plně funkční, takže na cestující v podzimních deštivých dnech už alespoň neprší.


Zbývá ještě dokončit střechu mezi nástupištěm a hlavní budovou, aby bylo možné přecházet na autobus suchou nohou. Jak zhýčkaná je naše generace.

Podle místostarosty Mělníka Milana Schweigstilla jde doprava a vývoj terminálů po celém Česku rychle dopředu. „Proto město přistoupilo k celkové modernizaci, kdy na cestující čekají lepší informační panely, rozšířené parkoviště P+R v zadní části autobusového nádraží a přibude i kryté a hlídané zázemí na kola,“ vysvětluje místostarosta.

Nová budou i kontejnerová stání, po celém terminálu bude k dispozici wi-fi síť, což jistě ocení především mladší cestující, i když cena za nákup datového připojení poslední dobou klesá. Informačních tabulí bude hned několik a především město na rekonstrukci získalo dotaci. Vše by mělo být podle Milana Schweigstilla hotovo na přelomu října a listopadu letošního roku.

Názor redaktorky

Doba jde holt dopředu a internet zdarma do chytrých telefonů po celém autobusáku prostě patří k dnešní generaci. Jen aby se nám tu nesrocovali mládežníci příliš brzy před odjezdem jejich autobusu. Pak by možná město muselo přistoupit k rozšíření počtu laviček. Ale pokud budou jen posedávat a hrbit si záda nad mobilními telefony, asi to nikomu zvlášť vadit nebude. My jsme při čekání na autobus, než jsme jeli do školy, stávali v kroužku, drbali spolužačky a spolužáky, pokuřovali cigarety a rozebírali nevkusné oblečení kolemjdoucích a možná i nadcházející test z matematiky. Ale věřím tomu, že kdyby chytré mobily existovaly už tenkrát, nebyli bychom jiní než jsou dnešní puberťáci.

36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page