top of page
  • Marta Dušková

Zámek Veltrusy ruší již naplánované akce

VELTRUSY - Vzhledem k současné situaci a s ohledem na mimořádná opatření ministerstva zdravotnictví zámek Veltrusy zrušil akci Dušičková vzpomínka, která se měla uskutečnit 30. října. Připomínka Památky zesnulých, která měla být u kaple knížete Ferdinanda Kinského a měl být položen věnec k náhrobku Rudolfa Chotka, letos nebude.

Tradiční Adventní tvoření věnců a ozdob spolu s výtvarnými dílničkami, které bylo naplánováno na sobotu 21. listopadu, se rovněž ruší.

Další ze zrušených akcí je Adventní pohádka, která se měla odehrát v podání Sváťova dividla 28. listopadu.


V platnosti zůstává zatím tradiční Živý betlém a průvod pastýřů se vydá do Betléma k Jezulátku v neděli 13. prosince. Konají se i běžné prohlídky zámku ovšem pouze v rouškách.


V areálu zámku je možné využít i jiných služeb. Spolek Dámy v sedle, který na zámku sídlí, nabízí projížďky po zámeckém parku či výcvik na koních anebo komentovanou prohlídku stáje. Bližší informace naleznou zájemci na www.damyvsedle.cz .


V severním cípu zámeckého parku se nachází galerie Na konci světa v Holandském selském domě. V současné době je zde možné shlédnout až do konce října dvojitou výstavu dvou umělkyň, která nabízí dva zcela odlišné pohledy na svět.

V Infocentru zámku je v současné době k vidění výstava s názvem Veltrusy Ladislava Čepeláka, která je pořádána u příležitosti 20. výročí významného českého grafika a veltruského rodáka. Nově je v Infocentru zahájen i prodej shozů dančího paroží, které pochází z daňků v zámecké daňčí oboře. Daňci paroží vždy v jarních měsících shazují a do října jim naroste nové. Paroží je možné zakoupit do vyprodání zásob.


Všechny informace o zámku Veltrusy je možné nalézt na www.zamek-veltrusy.cz

Názor redaktorky

Zámek Veltrusy a zámecká obora rozhodně stojí za vidění. Byla jsem tam několikrát při různých akcích. Snad se příští rok situace natolik zlepší, doufejme, že se naplánované akce opět uskuteční.

8 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page